Η Angelina Jolie δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο. Με μια σειρά από stories η ηθοποιός και πρώην πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έγραψε:

«Νιώθω αηδιασμένη με αυτή την είδηση. Κανείς δεν ρισκάρει τη ζωή του με αυτόν τον τρόπο, εκτός αν δεν έχει επιλογές. Γνώριζα έναν άντρα που έχασε τη γυναίκα του και την κόρη του, έχοντας κρατήσει τα σώματα τους για ώρες και προσπαθώντας να τις κρατήσει στη ζωή. Ρώτησα γιατί μπήκαν σε ένα τόσο γεμάτο σκάφος αφού φαινόταν επικίνδυνο; Και γιατί να το ρισκάρεις εξαρχής;

Μου απάντησε πως ζούσε για χρόνια σε εμπόλεμη ζώνη και προσπαθούσε να βοηθήσει ως γιατρός. Έπειτα πήρε την οικογένειά του μακριά από τον πόλεμο σε μια χώρα στα σύνορα όπου αντιμετώπισαν διακρίσεις. Δεν μπορούσαν να δουλέψουν, η κόρη του δεν μπορούσε να πάει σχολείο. Η σύζυγος παρενοχλούνταν τακτικά και τον παρακάλεσε να κανονίσει να μπουν σε βάρκα.

«Έκαναν μικροδουλειές για να βρουν μετρητά να αγοράσουν εισιτήριο. Τους έβαλαν σε μία μικρή βάρκα και τους έβγαλαν στα ανοιχτά. Όταν έφτασαν σε μία μεγαλύτερη βάρκα γεμάτη άτομα, τους ζήτησαν να φύγουν. Ο διακινητής αρνήθηκε να τους οδηγήσει πίσω στην ακτή. Η βάρκα τους έβγαλε μέχρι ένα σημείο. Είπε ότι ήταν δύσκολο να αναπνεύσει. Όλοι ήταν τρομαγμένοι. Τότε ένα άλλο πλοίο εμφανίστηκε και τους εμβόλισε. Όλοι ούρλιαξαν. Η βάρκα άρχισε να βουλιάζει. Κρατούσε επί ώρες τα σώματα της συζύγου και της κόρης του. Δεν μπορούσε να τις κρατήσει να επιπλέουν, οπότε τις έχασε», συμπλήρωσε η ηθοποιός και σκηνοθέτης μεταφέροντας τη συγκλονιστική μαρτυρία ενός πρόσφυγα, με μία μοναδική αλλά και τόσο όμοια ιστορία ζωής με τους πρόσφυγες του ναυαγίου της Πύλου, με τους πρόσφυγες από κάθε γωνιά της γης σε κάθε σημείο της ανθρώπινης ιστορίας.

Angelina Jolie

Angelina Jolie

Angelina Jolie

Angelina Jolie

Angelina Jolie

Angelina Jolie
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet