Στο στόχαστρο του λαϊκού δικαστηρίου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης βρίσκεται αυτήν την εβδομάδα η Jennifer Aniston. Καιρός ήταν, έπρεπε να περάσει κι εκείνη από αυτήν την άβολη θέση. Κανείς δεν την γλιτώνει πια, όσο επιτυχημένος κι αγαπητός είναι. Ξέρουμε όλοι ότι ο πέλεκυς είναι συχνά βαρύς, καθώς τίποτα δεν μένει ασυγχώρητο. Λογικό είναι να σκέφτεστε τι μπορεί να είπε ή να έκανε μια ηθοποιός, που εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια έχει θεοποιηθεί στα μάτια μας. Κι όμως, η απομυθοποίηση είναι ένα κλικ μακριά.

Έτσι πιστεύουν χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου, που την κατηγορούν για νεποτισμό μετά τις τελευταίες τις δηλώσεις. Συγκεκριμένα, η Aniston μίλησε στον Sebastian Stan κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Actors on Actors για το Variety. Κάπως τα έφερε η συζήτηση και έριξε ένα βαρύ πετσόκομμα σε celebrities της γενιάς της. Μίλησε για το πώς προσωπικότητες όπως η Paris Hilton και η Monica Lewinsky έγιναν διάσημες με την άνοδο της κουλτούρας του διαδικτύου.

Η Aniston στην συνέχεια ξεκίνησε να μιλάει για το sex tape της Pamela Anderson, το οποίο της χάρισε ακραία δημοσιότητα όταν κυκλοφόρησε -παράνομα-. «Ήταν ακριβώς τη στιγμή που το Διαδίκτυο διαμόρφωσε πραγματικά μια νέα κουλτούρα για τους ανθρώπους να γίνονται διάσημοι. Αυτό το γεγονός των ανθρώπων που γίνονται διάσημοι επειδή ουσιαστικά δεν κάνουν τίποτα» είπε αναφερόμενη στην Paris και την Lewinsky.

Η σεξουαλική ταινία της Hilton με τον Rick Salomon διέρρευσε στο διαδίκτυο το 2004 και η Lewinsky ενεπλάκη σε σεξουαλικό σκάνδαλο με τον πρώην πρόεδρο, Bill Clinton, το 1998. Τότε ήταν η Hilton, τώρα είναι ο καθένας μας, που μπορεί να γίνει διάσημος χωρίς να κάνει πολλά απλά ανοίγοντας ένα προφίλ στα social.

H Jennifer και οι «άλλοι»

Αυτή η κουλτούρα των τελευταίων χρόνων είναι κάτι που σίγουρα μπορεί να απασχολήσει τον μιντιακό επιστημονικό κλάδο στο μέλλον. Πραγματικά βιώνουμε μια αλλαγή, ακόμα και στην κουλτούρα του διαδικτύου, που είναι αισθητή. Κάποτε οι διάσημοι ηθοποιοί περιβάλλονταν από ένα πέπλο μυστηρίου και είχαν κάτι που σε κέντριζε να τους γνωρίσεις καλύτερα.

Δεν ήξερες ποια είναι η καθημερινότητά τους, παρά μόνο τα επαγγελματικά τους. Άντε και κανά gossip, χάρη στους παπαράτσι, ή εάν οι μάνατζερ τους είχαν δώσει το «οκ» για να μιλήσουν στοχευμένα σε κάποιο έντυπο. Στον αντίποδα, υπήρχαν και οι celebrities, τύπου Paris Hilton, που ζούσαν για να προκαλούν και να γεμίζουν τις κιτρινοφυλλάδες.

Διαβάστε περισσότερα στο nitro.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet