Κάθε χρόνο, την άνοιξη, φτάνει στα σπίτια των διασημότερων celebrities στον κόσμο μια μικρή πρόσκληση υψίστης σημασίας: εκείνη του met Gala! Η θρυλική πλέον εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα και ζητά από τους καλεσμένους της να φέρουν πίσω τη χρυσή εποχή που περιγράφεται στα μεγάλα μυθιστορήματα όπως το Age of Innocence και το The House of Mirth της Edith Wharton. Αλλά ναι! Για να το πω πιο απλά θα θυμίζει Bridgeton!

To Met Gala φέτος ζητά από τους παρευρισκομένους του να επαναφέρουν τα χρυσά χρόνια της Νέας Υόρκης την περίοδο του 1870-1890. Ήταν μια περίοδος ευημερίας, πολιτιστικών και κοινωνικών αλλαγών αλλά και της βιομηχανοποίησης. Κάπως έτσι, το νέο χρήμα άρχιζε να πλημμυρίζει τη Νέα Υόρκη και ο όρος πολυτέλεια έλαβε άλλη σημασία!

Για τους πιο πλούσιους, η μόδα ήταν συνώνυμο της υπερβολής. Με την βιομηχανοποίηση, άρχισαν να χρησιμοποιούνται καινοτόμα για την εποχή μηχανήματα όπως ατμοκίνητοι αργαλειοί και στον χώρο της ένδυσης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δυνατότητα συνδυασμού περισσότερων υφασμάτων μαζί όπως σατέν, μετάξι, βελούδο και κρόσσια, όλα διακοσμημένα με υπερβολικές υφές όπως δαντέλες, φιόγκους, βολάν και βολάν. (Το ανεπίσημο πρόταγμα; Όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο.) Ταυτόχρονα έπεσαν και οι τιμές!

Τα χρώματα ήταν πλούσια και είχαν βάθος. Θύμιζαν το έντονο χρώμα των κοσμημάτων όπως το ρουμπίνι για παράδειγμα ή το ζαφείρι. Τα καπέλα ήταν απαραίτητο αξεσουάρ και τα διακοσμούσαν με φτερά ενώ ο κορσές ήταν τόσο συνηθισμένος όσο και το να φοράς εσώρουχο! Για την ακρίβεια, όσο πιο πλούσιο φαινόταν το στήθος τόσο το καλύτερο! Ιδανικά έπρεπε να μπορείς να αφήσεις ένα δίσκο με τσάι! Σταδιακά βέβαια όλα αυτά έφυγαν από τη μόδα και αντικαταστάθηκαν από mutton μανίκια, τα κρινολίνα και pompadour χτενίσματα.

Εμείς περιμένουμε με ανυπομονησία να πραγματοποιηθεί αυτό το soirée, να αναβιώσουμε σε πραγματικό χρόνο την Χρυσή Εποχή των βαλς, των μεγάλων χορών και των πάρτυ – και φυσικά να δούμε τι αποφάσισαν να φορέσουν οι celebrities!

À bientôt λοιπόν!

Κάποιες από τις εμφανίσεις που έχουμε αγαπήσει μέχρι τώρα

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet