Πόσες φορές έχουμε μιλήσει για τον ρόλο της γυναίκας σε μια κοινωνία; Παρότι βρισκόμαστε στο 2023 η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα αρκετά βήματα πίσω από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες σε ζητήματα που αφορούν στις γυναίκες. Είτε μιλάμε για μισθούς, είτε για παροχές, είτε για ουσιαστική ισότητα. Κι η ζωή είναι λίγο πιο δύσκολη για τις μητέρες…

Έτσι, ο Πρόεδρος του Κινήματος αλλαγής δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή του στις γυναίκες συναντήθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου μαζί τους ώστε να τις ακούσει από πρώτο χέρι. Συναντήθηκε με γυναίκες αυτοαπασχολούμενες και ελ. επαγγελματίες, μετά την πρωτοβουλία που αναλήφθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα για την κατάθεση τροπολογίας σύμφωνα με την οποία προτείνεται η αναπροσαρμογή του επιδόματος μητρότητας των μη μισθωτών γυναικών στα επίπεδα των μισθωτών ασφαλισμένων.

Νίκος Ανδρουλάκης

 Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «έχουμε χρέος να στηρίξουμε τους πολλαπλούς ρόλους της γυναίκας στην κοινωνία, γνωρίζοντας ότι χιλιάδες μητέρες ελ. επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενες αναγκάζονται να επιστρέψουν στα γραφεία τους, στα καταστήματά τους. Καταθέσαμε ,λοιπόν, τροπολογία ώστε να θεσμοθετηθεί ένα τετράμηνο επίδομα μητρότητας -όχι χαμηλότερο από τον κατώτατο μισθό- προκειμένου το παιδί να έχει κοντά του τη μητέρα του αυτούς τους κρίσιμους πρώτους μήνες».

Νίκος Ανδρουλάκης

«Υπολειπόμαστε σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη σε θέματα που αφορούν στον ρόλο της γυναίκας ευρύτερα στην κοινωνία. Οφείλουμε να πάρουμε τις απαιτούμενες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, ώστε να υπάρχει ένα πλαίσιο όπου η γυναίκα θα δημιουργεί, θα παράγει και, παράλληλα, θα υπάρχει σεβασμός στον ρόλο της  ως μητέρας».

Νίκος Ανδρουλάκης

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στη συζήτηση, -δικηγόροι, οδοντίατροι, αγρότισσες και εργαζόμενες στον εμπορικό κλάδο-, αναφέρθηκαν εκτενώς στα προβλήματα που έχουν συναντήσει και χαιρέτησαν  την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ζητώντας να  ψηφιστεί το συντομότερο δυνατόν από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!