Η πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας, η μεγαλύτερη κόρη του διαδόχου του αυτοκρατορικού θρόνου πρίγκιπα Φουμιχίτο Ακισίνο και ανιψιά του αυτοκράτορα Ναρουχίτο, παντρεύτηκε σήμερα στο Τόκιο έπειτα από οκτώ χρόνια αρραβώνα και κατόπιν δύσκολων διαπραγματεύσεων τον αγαπημένο της Κέι Κομούρο.

Προκειμένου να μπορέσει να παντρευτεί ένα κοινό θνητό η 30χρονη πριγκίπισσα στερήθηκε τον τίτλο αλλά και την ύψους περισσότερου του ενός εκατομμυρίου ευρώ προίκα της. Παρ’ όλα αυτά η απόφαση της δίχασε την κοινή γνώμη της χώρας.

Οι αυστηροί νόμοι της Ιαπωνίας για τη διαδοχή στο θρόνο απαγορεύουν στις γυναίκες μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας να ανέβουν στον θρόνο του Χρυσάνθεμου και τις αναγκάζουν να εγκαταλείψουν τους τίτλους τους σε περίπτωση που παντρευτούν κοινούς θνητούς.

Η πριγκίπισσα Μάκο με παραδοσιακή ενδυμασία την ημέρα της ανόδου στο θρόνο του αυτοκράτορα Ναρουχίτο τον Οκτώβριο του 2019.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε με μία χαμηλών τόνων τελετή η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς καμία από τη μεγαλοπρέπεια άλλων βασιλικών γάμων της Ιαπωνίας, που παραδοσιακά περιλαμβάνουν εορτασμούς κάθε είδους.

Η πριγκίπισσα, ντυμένη απλά με ένα παστέλ φόρεμα αποχαιρέτησε τους γονείς της τον πρίγκιπα Φουμιχίτο Ακισίνο και την πριγκίπισσα Κίκο, κρατώντας ένα μπουκέτο λευκά λουλούδια έξω από την κατοικία τους στα ανάκτορα Ακασάκα και μοιράστηκε μια αγκαλιά με την μικρότερη αδελφή της πριγκίπισσα Κάκο, 26.

Διάβασε περισσότερα στο hello.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet