Το #Project, μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία του Πωλητηρίου του Μουσείου Μπενάκη, επανέρχεται φέτος για τρίτη φορά ως #ProjectPIATO, και πλέον μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως έγινε θεσμός!

design

Καλλιτέχνες, designers και σχεδιαστές φιλοτέχνησαν αποκλειστικά για το Μουσείο Μπενάκη μια συλλογή από συλλεκτικά κεραμικά πιάτα όλο χρώμα, έμπνευση και δημιουργική διάθεση. Κοινός σκοπός όλων η διατήρηση παραδοσιακών τεχνικών που τείνουν να εκλείψουν.

Το σύνολο των έργων ξεπερνά κάθε προσδοκία- οι πολύτιμοι φίλοι και συνεργάτες του Μουσείου μεταποίησαν, διακόσμησαν και φιλοτέχνησαν με απόλυτη ελευθερία στην έμπνευση και τα υλικά. Στα χέρια τους, απλά κεραμικά πιάτα μεταμορφώνονται σε μοναδικά έργα τέχνης χάρη στην ανεξάντλητη δημιουργικότητα και φαντασία του κάθε δημιουργού.

design

Τα συλλεκτικά πιάτα που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας θα εκτεθούν και θα τεθούν προς πώληση στο Πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα από την Τρίτη 23/11 μέχρι και τη Δευτέρα 29/11. Έπειτα θα διοχετευθούν και στα υπόλοιπα Πωλητήρια του Μουσείου.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου της Νηματουργίας Μέντης-Αντωνόπουλος (ΝΗ.Μ.Α.) και τη συμβολή της στη διατήρηση παραδοσιακών τεχνικών που τείνουν να εκλείψουν. Μάθετε περισσότερα για τις δράσεις του ΝΗ.Μ.Α. εδώ.

Διάρκεια έκθεσης: 23/11-29/11

Πωλητήριο Πινακοθήκης Γκίκα, Κριεζώτου 3

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet