Το πρώτο εθνικό μουσείο LGBTQ+ στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Queer Britain, είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό.

“Ένα μέρος τόσο συναρπαστικό όσο οι άνθρωποι, οι ιστορίες και οι ιδέες, που εξερευνά και γιορτάζει. Ένας χώρος για όλους, ανεξαρτήτως σεξουαλικότητας ή ταυτότητας φύλου, προκειμένου οι άνθρωποι να μάθουν για την κουλτούρα την οποία έχουν επιλέξει ή επιδιώκουν να κατανοήσουν. Ένας χώρος που στόχο έχει να  συμβάλει στην ολοκλήρωση του γενεαλογικού δέντρου του Έθνους”.

Με αυτήν την εισαγωγή το ολοκαίνουριο Μουσείο Queer Britain που βρίσκεται στο King’s Cross προλογίζει στην ιστοσελίδα του την έναρξη του. Μετά από τέσσερα χρόνια σχεδιασμού και καθυστερήσεων που σχετίζονται με τον Covid, ο χώρος είναι έτοιμος να ανοίξει τις πόρτες του και να διηγηθεί την πλούσια και ποικιλόμορφη ιστορία των queer ζητημάτων με χορηγό και ιδρύτρια εταιρεία το φιλανθρωπικό ίδρυμα Art Fund!

Queer Britain

“Στην Queer κοινότητα υπήρξαν πρόσωπα που έχουν επηρεάσει κάθε μέρος του πολιτισμού, ωστόσο πολύ συχνά οι ζωές τους έχουν γραφτεί στο περιθώριο των ιστορικών βιβλίων. Πολύτιμες ιστορίες χάνονται. Μόλις φύγουν, μπορεί να μην ανακτηθούν ποτέ. Αυτά αξίζουν έναν ειδικό χώρο που πρέπει να διατηρηθεί, να εξερευνηθεί και να γιορταστεί. Η Queer Βρετανία θα τοποθετήσει τα πρόσωπα αυτά στο επίκεντρο. Ελάτε μαζί μας και ας γράψουμε ιστορία!” επισημαίνει η ιστοσελίδα του Μουσείου.

Ο χώρος διαθέτει τέσσερις χώρους γκαλερί, ένα κατάστημα δώρων, καθώς και εγκαταστάσεις γραφείων, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν χώροι εκπαίδευσης και εργαστηρίων.

Αν και οι διοργανωτές δεν αποκαλύπτουν ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με συγκεκριμένα εκθέματα και προγράμματα, το μουσείο υπόσχεται ένα μέρος για να «εξερευνήσετε και να μάθετε για τις ιστορίες του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος στις οποίες είναι βυθισμένη η queer κοινότητα».

«Οι LGBTQ+ κοινότητες το ζητούν εδώ και δεκαετίες, και θα είναι καλό για όλους», όπως επισημαίνει ο συνιδρυτής και πρώην συντάκτης των Gay Times, Joseph Galliano. «Αισθάνομαι πάρα πολύ ικανοποιημένος για όλη την υποστήριξη που είχα για να τεθεί σε λειτουργία αυτό. Νιώθω τεράστιο βάρος ευθύνης αλλά και τεράστιο προνόμιο να προωθήσω κάτι στο οποίο πιστεύω τόσο βαθιά και με πάθος».

«Θέλω οι άνθρωποι να μπορούν να κοιτάξουν πίσω για να καταλάβουν καλύτερα ποιοι είναι σήμερα και πώς φτάσαμε εδώ».

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet