Μια μητέρα από τη Γιούτα που εργαζόταν ως influencer δίνοντας συμβουλές σε γονείς μέσω YouTube, καταδικάστηκε σε τουλάχιστον τέσσερα χρόνια φυλάκιση έπειτα από κατηγορίες για κακοποίηση παιδιών.

Η Ruby Franke, ζήτησε συγγνώμη στο δικαστήριο όταν έμαθε την ποινή της. Στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για αμέλεια και κακοποίηση των παιδιών της. Εμφανίστηκε μαζί με την πρώην συνέταιρό της Jodi Hildebrandt, η οποία έλαβε την ίδια ποινή. Ο δικαστής τις καταδίκασε σε ένα έως δεκαπέντε χρόνια την κάθε μία. Η Ruby Franke θα έχει τριάντα ημέρες για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Τι αναφέρθηκε στο δικαστήριο για την κακοποίηση των παιδιών

Στο δικαστήριο, ο εισαγγελέας της Γιούτα είπε ότι δύο από τα παιδιά της Ruby Franke , ηλικίας 9 και 11 ετών τότε, ζούσαν σε ένα «σκηνικό που μοιάζει με στρατόπεδο συγκέντρωσης» και την αποκάλεσε σημαντική απειλή για την κοινότητα. «Τα παιδιά στερούνταν τακτικά φαγητό, νερό, κρεβάτια για ύπνο και σχεδόν κάθε μορφή διασκέδασης», είπε ο εισαγγελέας.

Στο δικαστήριο, η Ruby Franke δάκρυσε μετά την επιβολή της ποινής. Ζήτησε συγγνώμη από τα παιδιά της και είπε: «Ήμουν τόσο αποπροσανατολισμένη που πίστευα ότι το σκοτάδι ήταν φως και το σωστό λάθος». «Με έκαναν να πιστέψω ότι αυτός ο κόσμος ήταν ένα κακό μέρος, γεμάτο με αστυνομικούς που ελέγχουν, νοσοκομεία που τραυματίζουν, κυβερνητικές υπηρεσίες που κάνουν πλύση εγκεφάλου, ηγέτες εκκλησιών που λένε ψέματα, συζύγους που αρνούνται να προστατέψουν και παιδιά που βιώνουν κακοποίηση», είπε.

Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν τον Αύγουστο του 2023 όταν ο υποσιτισμένος 12χρονος γιος της Ruby Franke σκαρφάλωσε από ένα παράθυρο στο σπίτι του και άρχισε να απομακρύνεται τρέχοντας από το σπίτι. Η αστυνομία είπε ότι το παιδί στη συνέχεια έτρεξε σε έναν γείτονα και ζήτησε φαγητό και νερό. Σύμφωνα με αστυνομικά αρχεία, είχε τραύματα από δέσιμο με σχοινί.

Διαβάστε επίσης:

Matt Smith: Έτσι τον αποκάλεσε ο πρίγκιπας Harry όταν είδε το «Crown»

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!