Για φοροδιαφυγή κατηγορείται για δεύτερη φορά η Shakira από την ισπανική εισαγγελία. Μετά την κατηγορία που παρουσιάστηκε τον Ιούλιο του 2021, η εφορία αμφισβήτησε και τα κέρδη της Κολομβιανής τραγουδίστριας από την περιοδεία του 2018. Πρόκειται για χρήματα που η ποπ σταρ δεν είχε δηλώσει και το ποσό θα ανέλθει σε 6 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Ισπανός εισαγγελέας κατηγορεί τη Shakira ότι εξαπάτησε την εφορία μεταβιβάζοντας τα δικαιώματά σε ένα φαινομενικά φανταστικό «δίκτυο εταιρειών». Η απάτη, συγκεκριμένα, ανέρχεται σε 5,3 εκατ. σε φοροδιαφυγή και άλλες 700 χιλιάδες ευρώ σε μη καταβολή φόρου περιουσίας.

Το κατηγορητήριο διευκρινίζει επίσης ότι η Shakira δεν κατάφερε να δηλώσει τα 12,5 εκατομμύρια δολάρια που κέρδισε κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας της στο El Dorado, επίσης το 2018. Μεταξύ των μηνών Ιουνίου και Νοεμβρίου του ίδιου έτους, η ποπ σταρ έπαιξε σε 53 συναυλίες, πηγαίνοντας σε 22 διαφορετικές χώρες.

Για τη Shakira δεν είναι η πρώτη κατηγορία για φοροδιαφυγή

Η Shakira θα πρέπει να εμφανιστεί στο δικαστήριο της Βαρκελώνης στις 20 Νοεμβρίου για να υπερασπιστεί τον εαυτό της και από παλιότερη κατηγορία. Τον Ιούλιο του 2021, η τραγουδίστρια καταγγέλθηκε από τις ισπανικές φορολογικές αρχές για πρώτη φορά. Η κατηγορία ήταν ότι δεν είχε δηλώσει 14,5 εκατ. ευρώ την περίοδο 2012-2014. Η εισαγγελία είχε ζητήσει και την καταβολή τεράστιου προστίμου 24 εκατ. ευρώ.

Από την πρώτη στιγμή, ωστόσο, ο δικηγόρος της επαναλάμβανε πάντα ότι η πελάτης του σεβόταν πάντα τους νόμους. Για αυτό το λόγο η Shakira επέλεξε να πάει σε δίκη χωρίς να αποδεχτεί κανενός είδους συμφωνία.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet