Το πρώτο κύμα ζέστης δεν έχει έρθει ακόμη, αλλά πολλοί είναι οι τολμηροί που θα επισκεφτούν παραλίες, αφού ακόμα η θερμοκρασία της θάλασσας είναι χαμηλή. Ακόμη όμως κι αν δεν βουτήξεις μπορείς να απολαύσεις λίγο τον ήλιο. Το ερώτημα είναι σε ποια παράλια να πάμε; Θέλουμε να είναι κοντά στην Αθήνα αλλά και να έχει και όμορφα κρυστάλλινα νερά. Εμείς καταγράψαμε τις 5 πιο κοντινές και ονειρεμένες παράλιες σε απόσταση το πολύ μια ώρα από την Αθήνα.

#1 Παράλια Ψάθας

παραλίες

Μια παράλια με ψιλό βότσαλο και καθαρά κρυστάλλινα νερά με υπόγεια ρεύματα. Μεγάλη σε έκταση με πολλές επιλογές να καθίσεις, αν θέλεις ελεύθερα με την ομπρελά σου ή σε οργανωμένο beach bar. Ακόμα για τους πιο extreme τύπους έχει και δυνατότητα για sports όπως tubes, καναπέ, θαλάσσιο σκι. Στην συνέχεια, αν θέλεις μια κρύα μπύρα με ψαράκι θα βρεις πολλές επιλογές πάνω στις θάλασα. Απέχει μόλις 58 χλμ. από την Αθήνα και σε 1 ώρα θα είσαι σε αυτό τον μαγικό προορισμό να κάνεις πολλές βουτιές.


#2 Παράλια Πόρτο Ράφτη

παραλίες

Από που να ξεκινήσουμε: την Ερωτοσπηλία, την Αγία Μαρίνα, το Αυλάκι; Όποια και να επιλέξεις θα σε ανταμείξει με το τοπίο και τα νερά που θα αντικρίσεις. Και σίγουρα δεν περιμένεις τόσο κοντά στην Αθήνα να υπάρχει αυτός ο μικρός κόλπος με σπηλιές και αμμουδιά. Απέχει μόλις 43 χλμ. σε 50 λεπτά με το αυτοκίνητο.


#3 Παράλια Σχοινιάς

παραλίες

H Παραλία Σχοινιά είναι ιδιαίτερα γνωστή στους Αθηναίους γιατί ειναι ίσως η πιο κοντινή και με όμορφα νερά. Είναι τεράστια σε έκταση, οπότε σίγουρα θα βρεις να κάτσεις, είτε ελεύθερα με τα δικά σου πράγματα ή και οργανωμένα σε κάποιο beach bar. Είναι ιδανική και για οικογένειες καθώς έχει ριχά νερά. Θα βρίσκεσαι εκεί σε μόλις σε 40 λεπτά αφού απέχει 43 χλμ. από την Αθήνα.


#4 Παραλία Κακιά Θάλασσα, Κερατέα

παραλίες

Μία παραλία με ψιλό βότσαλο έξω και άμμο μέσα. Προσοχή όμως, όταν έχει Βοριά, έχει πολύ κύμα. Θα βρεις και ξαπλώστρες αλλά μπορείς να πάρεις και την ψάθα σου. Απέχει μόλις 50 χλμ. από την Αθήνα.


#5 Παράλια Πόρτο Γερμένο

παραλίες

Ίσως όχι από τις πολύ γνωστές, αλλά και από τις καλύτερες με εκπληκτικό φυσικό τοπίο. Τα νερά είναι γαλαζοπράσινα και διαυγή και θα βλέπεις ξεκάθαρα το βυθό. Δεν είναι οργωμένη οπότε και θα χρειαστεί να μεταφέρεις καρεκλάκια, ψάθα, ομπρέλα αν και επειδή έχει πολλά δέντρα θα βρεις σκιά. Υπάρχει η κεντρική παράλια και 200 μέτρα πιο πέρα βρίσκεται και ένας άλλος κολπίσκος, ο Άγιος Νικόλαος με εκκλησάκι πάνω στην θάλασσα. Τα νερά ειναι κρύα πάντα ακόμα και τον Αύγουστο, ενώ μετά το μπάνιο θα βρεις και ταβερνάκια πάνω στη θάλασσα. Απέχει μόλις 55 χλμ. από την Αθήνα.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!