Η Πρωτομαγιά είναι η τέλεια ευκαιρία για να ξεφύγεις από το θόρυβο και το τρέξιμο της πόλης! Ακόμη όμως κι αν δεν καταφέρεις να φύγεις από την Αθήνα, να ξέρεις ότι υπάρχουν όμορφα, ονειρικά, γεμάτα χρώματα μονοπάτια στο νομό Αττικής που θα σε κάνουν να νιώσεις ότι έχεις ταξιδέψει πολύ μακριά.

4 διαδρομές για πεζοπορία στην Αττική.

Πετρούπολη

Να, στη καρδιά της Δυτικής Αττικής, θα βρεις μονοπάτια για πεζοπορία. Στην Πετρούπολη, στο Ποικίλο ορός θα βρεις το θρόνο του Ξέρξη με θέα που σε ανταμείβει για την κούραση, αφού βλέπεις πιάτο όλη την Αθήνα μέχρι και τη Σαλαμίνα. Εδώ λέγεται ότι καθόταν ο Ξέρξης και παρακολουθούσε τη ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Αττικής

Πάρνηθα

Κοντινή και πανέμορφη. Μπορεί η διαδρομή πια να σου ραγίζει την καρδιά με τα καμμένα τριγύρω σου, αλλά στην Πάρνηθα το γεμάτο έλατα και πεύκα τοπίο ανταμείβει. Εδώ υπάρχουν καλοφτιαγμένα μονοπάτια για να περπατήσεις, ενώ υπάρχουν και επιλογές για αρχάριους αλλά και για τους πιο προχωρημένους.Ένα μονοπάτι που αξίζει να διασχίσεις είναι αυτό που οδηγεί στο καταφύγιο Μπάφι.

Αττικής

Υμηττός

Δεν υπάρχει πιο κοντινός προορισμός στην Αττική. Έχει πληθώρα από μονοπάτια για να διαλέξεις , μπορείς να πας απλά για περπάτημα, για τρέξιμο, για πικνικ. Μια κλασσική διαδρομή είναι από τη Μονή Καισαριανής και καταλήγει στον λόφο των Ταξίαρχων.

Αττικής

Μαραθώνας

Δεν θες άλλο μονοπάτια στο δάσος; Τότε η Λίμνη του Μαραθώνα είναι η επιλογή που θα λατρέψεις. Μόλις 40 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, οι διαδρομές γύρω από το φράγμα της λίμνης είναι τουλάχιστον ονειρικές. Στη διαδρομή θα συναντήσετε και τα Ρωμαϊκά Λουτρά, μια διαδρομή όλο χρώματα!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet