Οι διακοπές πρέπει να είναι χαλαρωτικές και ανέμελες! Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξοδεύεις ασύστολα και χωρίς να έχεις ορίσει από πριν ένα συγκεκριμένο budget. Για να περάσεις καλά δεν χρειάζεται να είσαι διαρκώς με το χέρι στην τσέπη. Ο ήλιος, η θάλασσα, οι φίλοι, η σχέση σου, ένα όμορφο μέρος και λίγη οργάνωση των οικονομικών σου είναι αρκετά για υπέροχες και ξεκούραστες διακοπές.

budget

Δούλεψες σίγουρα σκληρά για να απολαύσεις αυτές τις διακοπές. Δεν χρειάζεται να σπαταλήσεις και το τελευταίο σου ευρώ σαν να μην υπάρχει αύριο. Ειδικά φέτος που τα πάντα έχουν αυξηθεί, τα εισιτήρια των πλοίων, οι τιμές στην εστίαση, η βενζίνη, θα ήταν καλό να αποφύγεις τις μεγάλες σπατάλες με το απαραίτητο budget διακοπών.

Πως θα τηρήσεις το budget σου στις διακοπές!

#1 Όρισε τον προϋπολογισμό

Ορίστε έναν προϋπολογισμό για τις διακοπές προτού κλείσεις το ταξίδι. Μια ιδέα για να σου βγει φθηνότερα είναι να πας κάπου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, Δευτέρα έως Παρασκευή δηλαδή,  που έχει χαμηλότερες τιμές.

#2 Όρισε καθημερινό όριο εξόδων

Όρισε ένα καθημερινό όριο εξόδων: υπολόγισε περίπου πόσα θα χρειαστείς για φαγητό και μεταφορές και όρισε ότι αυτό είναι το περιθώριό σου. Έτσι θα ξέρεις ότι αν το ξεπεράσεις στην παραλία για παράδειγμα θα χρειαστείς να φας κάτι πιο πρόχειρο το βράδυ.

budget

#3 Μην ξοδεύεις σε υλικά πράγματα

Μην ξοδεύεις σε άσκοπες αγορές, δηλαδή ρούχα, σουβενίρ, παρεό κλπ. Ξόδεψε τα λεφτά σου σε μια εμπειρία, σε μια νέα δραστηριότητα που θα σου αφήσει μια όμορφη ανάμνηση από τις διακοπές σου ι και θα το θυμάσαι για πάντα.

#4 Δώσε προσοχή στα σνακ και το αλκοόλ

Επειδή το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μένεις σε κάποιο all-inclusive οργανώσου λίγο με κάποια γεύματα, σνακ και το αλκοόλ της ημέρας που μπορεί να γίνουν ένα πολύ μεγάλο έξοδο όταν βρίσκεσαι στις διακοπές. Αντί για καθημερινό brunch στο cafe του νησιού φτιάξε το δικό σου πρωινό στο δωμάτιο από το φούρνο, πήγαινε σε κάποιο σούπερ μάρκετ και προμηθεύσου μερικά φρούτα, κριτσίνια και μπάρες και αγόρασε το αλκοόλ που σου αρέσει για τις ώρες που χαλαρώνεις στη βεράντα σου βλέποντας το ηλιοβασίλεμα!

#5 Χρησιμοποίησε μετρητά

Καλύτερα θα ήταν να χρησιμοποιείς μετρητά αντί για χρεωστική κάρτα, καθώς με την χρεωστική δεν αντιλαμβάνεσαι άμεσα ποσά λεφτά χάλασες, ενώ στα μετρητά το βλέπεις! Τέλος να θυμάσαι ότι όταν έχεις μετρητά μπορείς πάντα να λάβεις κάποια καλύτερη τιμή.

Μην ξεχνάς οι τελείως διακοπές εξαρτώνται από την καλή παρέα και την καλή σου διάθεση, όχι από το ημερήσιο budget. Επιστρέφοντας σίγουρα δεν θα θυμάσαι τις παραγγελίες στην παραλία, αλλά τα γέλια και χαρούμενες στιγμές σε αυτήν!

budget
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet