Θες να ταξιδέψεις στα ελληνικά νησιά αλλά με την αύξηση του πετρελαίου και των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων δεν θέλεις να πάρεις μαζί αυτοκίνητο; Σε αυτά τα 6 υπέροχα νησιά δεν θα το χρειαστείς. Μπορείς να κινηθείς και να κανείς τις διακοπές σου χωρίς το αμάξι και το άγχος των μετακινήσεων, γιατί όλα είναι κοντά!

#1 Αντίπαρος

Αγαπημένο νησί των Κυκλάδων. Το γειτονικό νησί της Πάρου με τα γραφικά σοκάκια, τις όμορφες παραλίες, το μπλε και το άσπρο. Ένας μαγικός προορισμός που δεν χρειάζεσαι αμάξι για τον εξερευνήσεις, όλα είναι κοντά και πολύ εύκολα προσβάσιμα. Μπορείς να τα ανακαλύψεις είτε με τα πόδια, είτε νοικιάζοντας μηχανή ή ποδήλατο.

νησιά

#2 Ύδρα

Η Ύδρα είναι ίσως το πιο παρθένο από καυσαέρια νησί. Δεν είναι μόνο ένα από τα νησιά που δεν χρειάζονται αμάξι, αλλά από εκείνα στα οποία δεν υπάρχει τίποτα μηχανοκίνητο! Χάρη στο μέγεθος της μπορείς να την περπατήσεις όλη σε μια μέρα!

νησιά

#3 Σχοινούσα

Ένα πραγματικά ήσυχο νησί. Η Σχοινούσα, ανήκει στις Μικρές Κυκλάδες και έχει έκταση περίπου 8 χλμ! Διαθέτει 15 σμαραγδένιες παραλίες που πρέπει να επισκεφτείς! Όλα τα μέρη του νησιού συνδέονται σχεδόν αποκλειστικά με χωματόδρομο, γεγονός που μπορείς να το συνδυάσεις και με πεζοπορίες! Αν ονειρεύεσαι διακοπές στο νησί χωρίς αμάξι, η Σχοινούσα είναι ιδανική!

νησιά

#4 Αγκίστρι

Ένας κοντινός προορισμός είναι και το καταπράσινος Αγκίστρι. Εδώ θα βρεις καταστήματα ενοικίασης ποδηλάτων, σε περίπτωση που θες να κάνεις το γύρο του νησιού που είναι μόλις 14 χλμ.

νησιά

#5 Κουφονήσια

Το μόνο μεταφορικό μέσο που θα χρειαστείς στα Κουφονήσια ίσως είναι μια βάρκα! Επίσης ανήκουν στις Μικρές Κυκλάδες και ο πληθυντικός στο όνομά τους οφείλεται στο ότι χωρίζονται στα Άνω και Κάτω Κουφονήσια. Το Κάτω Κουφονήσι είναι ακατοίκητο, αλλά μια εκδρομή με βάρκα επιβάλλεται!

νησιά

#6 Δονούσα

Η Δονούσα μαζί με την Ηρακλειά ολοκληρώνουν το σύμπλεγμα των Μικρών Κυκλάδων. Στη Δονούσα θα βρεις υπέροχες παράλιες οι περισσότερες από τις οποίες είναι προσβάσιμες μόνο με τα πόδια! Αν αγαπάς το περπάτημα, το μικρό μέγεθος της Δονούσας επιτρέπει να τη γυρίσεις με τα πόδια.

νησιά
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet