Σε πέντε ημέρες τελειώνει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2023. Το Υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει παράταση χρονικής διάρκειας δύο μηνών για τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων. Μέχρι το τέλος του μήνα που διανύουμε οι ιδιοκτήτες των οχημάτων πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, αλλιώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να βρουν τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2023 στην πλατφόρμα myCar της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Εκτός από την πλατφόρμα MyCar, μπορούν να εκτυπώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ. Αν επιλέξουν την δεύτερη περίπτωση, τότε δεν θα χρειαστεί να κάνουν χρήση των κωδικών TAXISnet. Απλώς θα καταχωρήσουν τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου ή της μοτοσικλέτας και το έτος των τελών κυκλοφορίας.

Τέλη κυκλοφορίας

Το πρόστιμο για την μη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας είναι ίσο με το ποσό των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο-τρίκυκλο ή επιβατικό ιδιωτικής χρήσης. Επίσης, είναι ίσο με το 50% των τελών αν το όχημα είναι επιβατικό δημοσίας χρήσης.

Τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να τα πληρώσουν μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση θα τους ζητηθεί το QR Code, το εικονίδιο που βρίσκεται επάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο. Μέσω Web Banking εφόσον έχουν πρόσβαση στην διαθέσιμη, από την τράπεζά τους, εφαρμογή. Σε αυτή την περίπτωση θα τους ζητηθεί ο κωδικός RF. Πρόκεται για τον 23ψήφιο αριθμό που υπάρχει στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF». Τέλος, μπορούν να μεταβούν στην πλησιέστερη τράπεζα ή σε κάποιο υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) και να πληρώσουν στο ταμείο, έχοντας εκτυπώσει εκ των προτέρων το ειδοποιητήριο.

Μάθε τα τέλη κυκλοφορίας που πρέπει να πληρώσεις ανάλογα με το όχημά σου στο 4troxoi.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!