Μινιμαλισμός σημαίνει να έχεις έναν πολύ συγκεκριμένο αριθμό ρούχων και αξεσουάρ στη ντουλάπα σου. Αυτό σου δίνει πραγματικά τη δυνατότητα να χρησιμοποιείς όλα τα κομμάτια που έχεις και σου δίνουν χαρά, συμβάλλοντας έτσι και εσύ στη βιωσιμότητα που προσπαθεί να αναδείξει τα τελευταία χρόνια η βιομηχανία της μόδας. Συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις πώς θα ξεκινήσεις τη δική σου μινιμαλιστική γκαρνταρόμπα.

Τι είναι η μινιμαλιστική μόδα

Αν έχετε ακούσει για την Marie Kondo, τότε ίσως έχετε ήδη μια ιδέα για το τι είναι ο μινιμαλισμός. Μινιμαλισμός είναι το να αφαιρείς τα περιττά, αφήνοντας μόνο τα πράγματα που σου προσφέρουν πραγματική χαρά. Ο μινιμαλισμός είναι ο αντίποδας της σύγχρονης καταναλωτικής μανίας. Σε μια παγκόσμια αγορά που θέλει να καταναλώνετε όλο και περισσότερο, ο μινιμαλισμός θα σας αφαιρέσει το άγχος που δεν χρειάζεστε πραγματικά.

Διατήρηση μιας μινιμαλιστικής και ηθικής γκαρνταρόμπας

Το να ψωνίζετε συνεχώς για να συμβαδίζετε με τις εβδομαδιαίες τάσεις της μόδας και να πετάτε τα ρούχα σας μετά από μία φορά που τα φορέσατε επειδή σκέφτεστε ότι ήταν οικονομικά καταλήγει να είναι εξουθενωτικό και εξαιρετικά σπάταλο. Αντίθετα, το ηθικό κομμάτι της μόδας συνίσταται στο γεγονός ότι εσείς θα αγοράζετε λιγότερα και θα κάνετε καλύτερες επιλογές που θα διαρκούν στον χρόνο.

Στη δική μου περίπτωση αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να μπω στα άδυτα της χαοτικής ντουλάπας μου πριν έξι χρόνια και να πάρω την απόφαση που έπρεπε για να βρω και εγώ την δική μου ευτυχία. Το αποτέλεσμα με έχει αφήσει περισσότερο από ικανοποιημένη. Αλλά το πιο σημαντικό κομμάτι που αποκόμισα και ακόμα έχω μέσα στο μυαλό μου, σε κάθε μου αγορά είναι ένα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να ψωνίζουμε ένα φθηνό κομμάτι όταν πραγματικά ξέρουμε ότι θα το φοράμε για όσο μας κρατήσει.

Πώς να ξεκινήσετε τη μινιμαλιστική γκαρνταρόμπα σας

Παρακάτω σας έχουμε πέντε συμβουλές για να ξεκινήσετε τη δική σας μινιμαλιστική γκαρνταρόμπα:

  • Δεν υπάρχει μαγικός αριθμός κομματιών για να πετύχετε μια μινιμαλιστική γκαρνταρόμπα
  • Μινιμαλισμός σημαίνει να τελειοποιήσετε το δικό σας προσωπικό στυλ και ο κανόνας είναι να απαλλαγείτε από την υπερβολή.
  • Ο μινιμαλισμός δεν χρειάζεται να σημαίνει και μονοτονία. Διατηρήστε αν προτιμάτε την ευελιξίας σας μέσα από την διαδικασία.
  • Μην πετάτε τα ρούχα σας αν δεν έχετε δοκιμάσει πρώτα να τα δωρίσετε. Αντι να τα πετάξετε καλό θα ήταν να τα ανακυκλώσετε.
  • Απολαύστε τον κενό χώρο που θα δημιουργηθεί στη ντουλάπα σας και την ευγνωμοσύνη που ρέει στο μυαλό και το πνεύμα σας

Διαβάστε επίσης

Αυτά είναι τα καλλυντικά που σέβονται απόλυτα το περιβάλλον

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!