Εάν σας λέγαμε πως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη Elon Musk ζει σε ένα σπίτι- βαλίτσα που κοστίζει μόλις 50.000$ ίσως μας λέγατε τρελούς! Κι όμως πλέον μπορείς να παραγγείλεις σπίτι πλήρως εξοπλισμένο, να σου έρθει σε βαλίτσα και να στηθεί μέσα σε μια μέρα!

Φυσικά ο Elon Musk δεν είναι συνηθισμένος τύπος και έτσι μας εξέπληξε όλους όταν επέλεξε να μείνει σε αυτό το σπίτι κουτί κι όχι σε καμία υπερπολυτελή έπαυλη! To Casita by Boxabl, όπως λέγεται, είναι ένα ενεργειακά αποδοτικό, χαμηλής συντήρησης προκατασκευασμένο σπίτι, μόλις 35 τ.μ., που μοιάζει με βαλίτσα, ανοίγει και γίνεται σπίτι. Όπως λέει κι ο ίδιος το σπίτι αυτό τον βοηθά να παραμένει συγκεντρωμένος, να είναι πιο αποδοτικός στη δουλειά του και να μην αποσυντονίζεται!

Εξωτερικά μοιάζει με στούντιο και περιλαμβάνει: μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, ένα μπάνιο στη μια πλευρά, καθιστικό και υπνοδωμάτιο στην άλλη. Η ζήτηση γι’ αυτά τα σπίτια στην Αμερική είναι τεράστια γιατί εκτός από φθηνά η Boxable κατασκευάζει τα Casitas για να είναι ανθεκτικά ακόμα και στην περίπτωση έκρηξης βόμβας. Οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από χάλυβα, σκυρόδεμα και μονωτικό αφρό, οπότε η αντοχή είναι μεγάλη, ενώ και η ενεργειακή απόδοση είναι ενσωματωμένη.

Τα σπίτια κουτιά μπορεί να φαίνονται μικροσκοπικά όμως αντέχουν σε χιόνια, τυφώνες και μεγάλα φορτία νερού. Καθώς δεν υπάρχει ξυλεία ή γυψοσανίδα αν πλημμυρίσει στραγγίζει μόνο του! Είναι και σε τιμή ευκαιρίας κάτι λιγότερο 50.000$.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet