Οι περισσότερες γυναίκες έχουμε αγάπη για τα διακοσμητικά και πόσο μάλλον για τα μαξιλάρια, που ολοκληρώνουν τη διακόσμηση ενός δωματίου. Τα παίρνουμε αγκαλιά βλέποντας ταινίες ή όταν είμαστε στενοχωρημένες, ξαπλώνουμε μαζί τους, τα πετάμε αν χρειαστεί σε κάποιον…. Έχουν πολύπλευρες χρήσεις όσο να πεις! Παρόλα αυτά είναι άλλο να τα βλέπεις έτοιμα στημένα σε καταλόγους περιοδικών και στις βιτρίνες των καταστημάτων και άλλο να πρέπει να τα διακοσμήσεις σπίτι σου.

μαξιλάρια

Το να βρεις να αγοράσεις όμως όμορφα διακοσμητικά μαξιλάρια είναι το εύκολο πρώτο μέρος. Αν θέλουμε όμως να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτή την αγορά πρέπει να γνωρίζουμε και πως να τα συνδυάσουμε κατάλληλα μεταξύ τους.

5 tips για να απογειώσεις τη διακόσμηση με μαξιλάρια

μαξιλάρια

Διάλεξε διαφορετικά μεγέθη

‘Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για την τοποθέτηση μαξιλαριών σε ένα καναπέ είναι να έχουν διαφορετικό μέγεθος που προκαλεί στο μάτι ένα ενδιαφέρον κι όχι να είναι συμμετρικά. Και κάτι απλό κι εύκολο… Το μεγαλύτερο σε μέγεθος μαξιλάρι τοποθετείται πάντα προς την εξωτερική πλευρά του καναπέ.

Διαφορετικές υφές και σχέδια

Μην πάρεις το ίδιο μαξιλάρι τρεις φορές γιατί δεν έχει νόημα! Οι υφές μπορεί να είναι η γούνα, το βελούδο, το άγριο λινό ύφασμα, το γυαλιστερό ύφασμα ή το μεταξωτό. Από την άλλη θα πρέπει να επιλέξεις προσεκτικά και ανάλογα την εποχή πως θα συνδυάσεις όλες τις διαφορετικές υφές. Για παράδειγμα τα λινά μαξιλάρια είναι κατάλληλα για όλες τις εποχές ενώ τα γούνινα μαξιλάρια προφανώς τα κρατάς έξω μόνο το χειμώνα.

μαξιλάρια

Καθόρισε μια παλέτα χρωμάτων

Για την μεταμόρφωση ενός χώρου πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν και τα χρώματα. Μπορείς να επιλέξεις μια ουδέτερη χρωματική παλέτα ή να θες να ζωντανέψεις τον χώρο σου με έντονα χρώματα. Ό,τι και να διαλέξεις φρόντισε να έχουν συνοχή μεταξύ τους και να ταιριάζουν ακόμα κι αν έχουν διαφορετικό χρώμα, σχέδιο ή υφή!

Τοποθετήστε μονό αριθμό μαξιλαριών στον καναπέ σας

Ναι, καταλαβαίνω πως είναι κάπως περίεργο, όμως το να τοποθετήσεις τα μαξιλάρια σου σε μονό αριθμό είναι κάτι που αγαπά ο εγκέφαλός σου χωρίς να το καταλαβαίνεις. Όταν αυτή η ομάδα αποτελείται από αντικείμενα σε μονό αριθμό 3, 5 7 κ.ο.κ, τα μάτια στέλνουν σήμα στον εγκέφαλο και το αποτέλεσμα είναι να βλέπεις κάτι πιο όμορφο από το να ήταν σε ζυγό αριθμό.

Το μέγεθος της θήκης

Δεν υπάρχει χειρότερη εικόνα από μία πανέμορφη θήκη μαξιλαριού η οποία φαίνεται να είναι αρκετά μεγαλύτερη από το γέμισμα. Το αποτέλεσμα είναι ένα κομμάτι ύφασμα να σέρνεται πάνω στον καναπέ μας.

Τα μαξιλάρια που ξεχωρίσαμε στην αγορά:

μαξιλάρια
ΚΑΛΥΜΜΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΛΙΝΟ ΜΕ ΦΟΥΝΤΙΤΣΕΣ, ZARA HOME
μαξιλάρια
HANNELIS μαξιλάρι, 50×50 cm, ΙΚΕΑ
μαξιλάρια
Κάλυμμα μαξιλαριού με τύπωμα, H&M
μαξιλάρια
Coincasa διακοσμητικό μαξιλάρι με ριγέ, Notos Galleries
μαξιλάρια
ΚΑΛΥΜΜΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΟΥ ΜΕ ΚΡΟΣΣΙΑ, zara home
μαξιλάρια
Στρογγυλό μαξιλάρι με πον-πον, H&M Home
μαξιλάρια
Μαξιλάρι 50×30εκ. BIRSA Κίτρινο, ΔΙΑΦΑΝΟ

Διαβάστε επίσης: Βάζα: Πώς θα τα αξιοποιήσεις καλύτερα στη διακόσμηση του χώρου σου

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet