Το ότι το σπίτι σου είναι παλιό δεν σημαίνει ότι πρέπει και να δείχνει και παλιό. Με μερικά απλά βήματα μπορείς να μεταμορφώσεις το vintage περιβάλλον σε ένα σύγχρονο χώρο. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι ένα ξεκαθάρισμα στα αντικείμενα που θέλεις να κρατήσεις για να αξιοποιήσεις και στο μοντέρνο πλέον σπίτι σου και στα αντικείμενα τα οποία θα αποχωριστείς.

5 βήματα αρκούν για να μετατρέψεις το παλιό σου διαμέρισμα σε καινούριο

#1 Βάψε το σπίτι με χρώματα φωτεινά 

διαμέρισμα

Αυτό που χρειάζεται περισσότερο ένα παλιό σπίτι είναι μια ανανέωση στους τοίχους. Η ανανέωση των τοίχων θα το κάνει να δείχνει πιο καθαρό, πιο φωτεινό, πιο καινούργιο και πιο μεγάλο. Οι ανοιχτές και γήινες αποχρώσεις είναι οι πλέον κατάλληλες καθώς δημιουργούν αρμονία και φωτίζουν το χώρο. Αυτό αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό βήμα για να αλλάξει η όψη του σπιτιού σου.


#2 Άλλαξε πλακάκια

διαμέρισμα

Αντικατέστησε τα παλιά, φθαρμένα πλακάκια του σπιτιού με πιο μοντέρνα. Τα περισσότερα παλιά σπίτια έχουν παλιομοδίτικα και θαμπά πλακάκια που μαρτυρούν την ηλικία του σπιτιού. Αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να αλλάξεις τα πλακάκια, στο εμπόριο θα βρεις ειδικά αυτοκόλλητα για πλακάκια που δεν θα πιστεύεις πόσο μοντέρνα πνοή θα δώσουν στο χώρο. Σκέψου επίσης και το ενδεχόμενο να βάλεις κάποια ταπετσαρία τοίχου μοντέρνα σχέδια!


#3 Επίλεξε μοντέρνα διακοσμητικά items

διαμέρισμα

Δώσε προσοχή στα μικρά αντικείμενα τα οποία υπάρχουν στο χώρο και μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην εικόνα του σπιτιού. Επίλεξε μοντέρνους πίνακες, όμορφα φωτιστικά οροφής και δαπέδου, μοντέρνα έπιπλα, ιδιαίτερα χαλιά και ριχτάρια τα οποία θα αναβαθμίσουν αισθητικά το χώρο σου.


#4 Αναπαλαίωσε τα παλιά σου έπιπλα

διαμέρισμα

Τα έπιπλα τα οποία αγαπάς και δεν θέλεις να αποχωριστείς κράτησε τα και δώσε τους μια άλλη πινελιά αναπαλαιώνοντάς τα. Χρησιμοποίησε χρώματα για έπιπλα και δες την όψη τους να μεταμορφώνεται άμεσα.


#5 Δώσε σημασία στις λεπτομέρειες

διαμέρισμα

Κάποιες μικρές λεπτομέρειες όπως είναι τα πόμολα στα ντουλάπια και τα έπιπλα ή τα χερούλια στις πόρτες μπορούν να δώσουν πραγματικά μια φρέσκια αισθητική σε ένα παλιό χώρο, ή σε έπιπλο.

Διάβασε ακόμα: 4 τρόποι για να καθαρίσεις την αρνητική ενέργεια από το σπίτι σου

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet