Όπως λέει η interior designer Jennifer Ebert «ό,τι δεν μας ευχαριστεί πρέπει να το αφήνουμε πίσω μας» κι όπως λέμε εμείς οι αλλαγές είναι πάντα καλές. Όπως αλλάζεις την γκαρνταρόμπα σου από καιρό σε καιρό έτσι μπορείς με μικρές αλλαγές να ανανεώνεις και τη διακόσμηση του σπιτιού σου.

Όταν μιλάμε για trends στο interior design μιλάμε πάντα υποκειμενικά. Το τι αρέσει στον καθένα από εμάς ή το πιο trend είναι πιο κοντά στο δικό μας γούστο είναι προσωπική υπόθεση. Τα trends και οι interior designers απλά δίνουν τη γραμμή και εμείς ακολουθούμε εκείνη που μας ταιριάζει καλύτερα. Μερικά από αυτά που ακολουθήσαμε την προηγούμενη χρονιά στη διακόσμηση του σπιτιού μας μας αφήνουν το 2023.

Ποια είναι αυτά σύμφωνα με την Jennifer Ebert;

Αυστηρός μινιμαλισμός

Πριν από το 2020, ο μινιμαλισμός ήταν παντού – ήταν μοντέρνος, μια δροσερή νότα αλλαγής και ήρεμίας – και φυσικά ποτέ δεν θα «σβήσει». Για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός θεωρούνταν φιλόδοξος. Το 2023 όμως φένρει μια παιχνιδιάρικη διάθεση που ο αυστηρός μινιμαλισμός δεν μπορεί να ακολουθήσει. Φέρνει χρώμα, σχήματα και λίγη υπερβολή.

trends

Τα πάντα λευκά

Το λευκό είναι αγνό, αψεγάδιαστο. Όμως υπάρχει και η άλλη άποψη που το θεωρεί άψυχο, κρύο και αποστειρωμένο. Όπως λέει και η συγγραφέας του βιβλίου The Little Book of Color,  ειδικός στην ψυχολογία των χρωμάτων Karen Haller  «Το λευκό μπορεί να βοηθήσει να αποσιωπήσουμε τον θόρυβο και το χάος της σύγχρονης ζωής, αλλά μπορεί και να μας κλείσει εντελώς τους διακόπτες». Η Jennifer Ebert υποστηρίζει πως είναι μια επιλογή για εκείνον που ουσιαστικά δεν θέλει να επιλέξει χρώμα.

trends

Open-Plan χώροι

Πλέον οι open plan χώροι έχουν χάσει την πρακτικότητά τους. Μια πιο χαλαρή διάταξη των επίπλων μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη πρακτικότητα επιτρέποντας στα μέλη της οικογένειας να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους ή να διακόπτουν το ένα το άλλο.

trends

Σε κάθε γωνία χρώμα

Σύμφωνα με την Jennifer Ebert το χρώμα σε κάθε γωνία του σπιτιού είναι κιτς και κουραστικό. Οι συνδυασμοί πολλών χρωμάτων είναι δύσκολο πράγμα και μπορεί να επιτευχθεί και με πιο neutral συνδυασμούς. «Μη με παρεξηγείτε! Δε λέω να καταργήσουμε το χρώμα από τη ζωή μας, όμως οι επιλογή πολλών έντονων χρωμάτων σε κάθε δωμάτιο δημιουργεί μια «οπτική φασαρία», λέει η Ebert. Τα χρώματα είναι trend και το 2023 αλλά σε μερικά statement αντικείμενα ή σε κάποιον τοίχο.

trends

Πολύ αυστηρή τοποθέτηση αντικειμένων

Είναι ωραίο το σπίτι να έχει μερικές αυστηρές γραμμές όμως σε υπερβολικό βαθμό μπορεί να θυμίσει στρατόπεδο και ίσως δεν εκφράζει τη διαφορετικότητα του καθενός. Είναι ωραίο το σπίτι να φαίνεται όπως μια τέλεια εικόνα στο Pinterest όμως πρέπει να μη χάσει την πρακτικότητά του και τον χαρακτήρα του.

trends

Διάβασε ακόμα: Πώς να καθαρίσεις το στρώμα σου για να αυξήσεις τη διάρκεια ζωής του

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet