Αλήθεια, υπάρχει κάποιο σπίτι που δεν έχει πια μηχανή του καφέ, για γαλλικό ή εσπρέσσο; Και μάλιστα που να μην την χρησιμοποιεί καθημερινά; Αυτή η καθημερινή χρήση είναι που κάνει απαραίτητο τον προσεκτικό καθαρισμό αυτής της μικρής συσκευής προκειμένου να διατηρηθεί η απόδοση και η αντοχή της, αλλά κυρίως για να απολαμβάνουμε ένα γευστικό ρόφημα, χωρίς κατακάθια και καμένο καφέ.

καφέ


Πως θα καθαρίσεις τη μηχανή του καφέ αποτελεσματικά

Αρχικά, φρόντισε να κάνεις συχνά αφαλάτωση, που είναι η κύρια καθαριστική δραστηριότητα της καφετιέρας. Μπορείς να την πραγματοποιήσεις χρησιμοποιώντας ένα χημικό καθαριστικό που ρίχνεις απευθείας στο μηχάνημα ή να φτιάξεις ένα προϊόν με φυσικά συστατικά. Μην ξεχάσεις να καθαρίσεις προσεκτικά τη δεξαμενή, το φίλτρο κατά των αλάτων και το δοχείο γάλακτος. Να θυμάσαι ότι όλα τα αφαιρούμενα μέρη μπορούν να πλυθούν με νερό με ένα μη επιθετικό απορρυπαντικό. Είναι σημαντικό να αφήσεις τα διάφορα εξαρτήματα να στεγνώσουν εντελώς πριν βάλεις ξανά την καφετιέρα σε λειτουργία, ώστε να απορροφηθεί η υγρασία. Κάθε εργασία καθαρισμού πρέπει να πραγματοποιείται μετά την απενεργοποίηση του μηχανήματος και την αποσύνδεσή του από την πρίζα.

καφέ

Αφαλάτωση με ξύδι

Το ξύδι αντιπροσωπεύει μια από τις καλύτερες λύσεις κατά των αλάτων της καφετιέρας. Φτιάξε ένα διάλυμα στο οποίο τα δύο τρίτα θα είναι νερό και το ένα τρίτο λευκό ξύδι. Ρίξ’ το στη δεξαμενή και ενεργοποίησε τη συσκευή, σαν να ετοιμάζεις έναν κανονικό καφέ. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβεις τη διαδικασία μια-δυο φορές μέχρι το υγρό να είναι ελαφρώς αδιαφανές, σημάδι ότι το διάλυμα εξαλείφει τα άλατα.

Δεν τελειώσαμε όμως: πριν ετοιμάσεις τον πρώτο σου καφέ, καλό είναι να λειτουργήσεις τη μηχανή με νερό μόνο 2 ή 3 φορές, μέχρι το υγρό που βγαίνει να είναι εντελώς καθαρό, διαφανές και χωρίς μυρωδιά. Επανέλαβε την αφαλάτωση περίπου μία φορά το μήνα και απόλαυσε αυτούσια τη γεύση του καφέ σου.

Διάβασε ακόμη: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει ποτέ να πίνεις καφέ με άδειο στομάχι

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet