Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου έχει θεσπιστεί η 2 Απριλίου και είναι περιττό να τονίσουμε την ιδιαίτερη σημασία που έχει το διάβασμα από μικρή ηλικία καθώς πρόκειται για ένα παράθυρο στον μαγικό κόσμο της φαντασίας των παιδιών. Το παιδικό βιβλίο είναι μια λεπτή υπόθεση καθώς απευθύνεται κυριολεκτικά στους πιο ευαίσθητους αναγνώστες, στους πιο εύπλαστους, στους πιο απαιτητικούς, αυτούς που θα ονειρευτούν έναν καλύτερο κόσμο για να τον φτιάξουν όταν έρθουν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα. Τα παιδιά είναι οι καλύτεροι αναγνώστες και τα βιβλία οι καλύτεροι και μακράν οι χρησιμότεροι φίλοι των παιδιών!  

Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς 
Τίτλος: Το κουνέλι και το μαντολίνο – τα κουκιά & τα ρεβίθια
Εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα
Σελ.: 134

Από την πρώτη κιόλας μέρα που πάει σχολείο ο Κουνελίνος το κουνέλι καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται να περάσει καλά!  Καθόλου καλά! Και αυτό, όχι επειδή φταίει σε κάτι, αλλά επειδή του αρέσει να παίζει μαντολίνο και να τρώει κουνουπιδάκια, ενώ όλοι οι συμμαθητές του παίζουνε ποδόσφαιρο και τους αρέσουν τα καρότα. Κάθε μέρα που περνάει, τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο! Ώσπου μια μέρα… Τι φοβερό και αναπάντεχο συμβαίνει μια μέρα; Διάβασέ το σ’ αυτό το απίστευτα υπέροχο και πέρα για πέρα συναρπαστικό βιβλίο!

παιδικού

Συγγραφέας: Κυριάκος Αθανασιάδης 
Τίτλος: Να πώς γράφονται οι ιστορίες   
Εικονογράφηση:  Ναταλία Καπατσούλια
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Σελ.: 80

Ο μαγικός και τρομερά σοφός γάτος Μέρλιν θα μάθει στο μικρό κορίτσι που ζει μαζί του ένα πολύ πολύ μεγάλο μυστικό – ίσως το μεγαλύτερο από όλα τα μυστικά. Δεν είναι ένα μυστικό που αναζητούν όλες οι κυβερνήσεις. Δεν είναι ένα μυστικό που αγωνιά να μάθει ο στρατός. Δεν είναι ένα μυστικό που νοιάζει τις επιχειρήσεις. Είναι όμως ένα μυστικό που θέλουν να ακούσουν όλα τα παιδιά. Είναι το μυστικό για το… πώς γράφονται οι ιστορίες! Μη χάσεις την ευκαιρία – έλα να το μάθεις κι εσύ!

Ένας διαδραστικός απολαυστικός οδηγός δημιουργικής γραφής για μικρούς συγγραφείς.

παιδικού

Συγγραφέας: Ελένη Ανδρεάδη   
Τίτλος: Γιατί σβήσαμε το γράμμα Β
Εικονογράφηση:  Σάντρα Ελευθερίου   
Εκδόσεις: Μεταίχμιο  
Σελ.: 36

Όταν η αδερφή του σβήνει το γράμμα Β από την αλφαβήτα στον μαυροπίνακα, ένα αγόρι προσπαθεί να λύσει το μυστήριο και να καταλάβει το γιατί. Δεν είναι εύκολο όμως να την ακολουθήσει. Διότι αυτή έχει αποφασίσει να σώσει τον πλανήτη και θα ταξιδέψει μακριά για να το πετύχει…  Μια τρυφερή οικολογική ιστορία από τη γνωστή περιβαλλοντολόγο και βραβευμένη με το Κρατικό Βραβείο συγγραφέα, Ελένη Ανδρεάδη.

παιδικού
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet