Θα μπορούσαμε να τη γιορτάζουμε καθημερινά, γιατί το αξίζει για την ανιδιοτελή αγάπη και το χωρίς κούραση δόσιμό της. Η Γιορτή της Μητέρας ήταν η καλύτερη αφορμή για να της το δείξουμε με ένα διήμερο στο Avenue Mall. To Σάββατο 7 & την Κυριακή 8 Μαΐου από τις 12.00 έως τις 17.00, οι μαμάδες – και οι μπαμπάδες φυσικά- είχαν την ευκαιρία να μάθουν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, όπως η διατροφή, η άσκηση και ο ύπνος.

Ταυτόχρονα, τα παιδιά πέρασαν δημιουργικά κι ευχάριστα την ώρα τους στην κεντρική πλατεία του Avenue Mall, ζωγραφίζοντας και κατασκευάζοντας ένα μοναδικό και πρωτότυπο δώρο για τη μαμά τους. Ένα ξύλινο λουλούδι από τα LIFELIKES, χρωματισμένο και πασπαλισμένο με χρυσόσκονη, φαντασία και αγάπη ήταν το δώρο που οι μικροί μας φίλοι έφτιαξαν μόνα τους για τη μαμά τους.

Παράλληλα με τις παιδικές δράσεις, οι γονείς είχαν την ευκαιρία να μάθουν πληροφορίες για τη βρεφική και παιδική διατροφή από την Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Αναστασία Γερογιάννη, η οποία μας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα επιλεκτικά παιδιά στη διατροφή και πώς μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε.

avenue
H Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Αναστασία Γερογιάννη μας μίλησε για τα επιλεκτικά στη διατροφή παιδιά

Η pilates instructor Μαρία Κοκώνη ήταν εκεί για να μάθουμε να κάνουμε “stretching”. Μας έδειξε εύκολες ασκήσεις που μπορούμε να κάνουμε ακόμα και καθισμένες στην καρέκλα του γραφείου, όλες τις ώρες της ημέρας για να νιώσουμε καλύτερα και μας έδωσε συμβουλές για να βελτιώσουμε τη στάση του σώματός μας.

avenue
Μάθαμε Mama’s stretching με την pilates instructor Μαρία Κοκώνη

Για ένα ακόμα ζήτημα που απασχολεί πολλούς νέους κυρίως γονείς μιλήσαμε με την sleep coach, Μαίρη Λαγού και δεν είναι άλλο από τον ύπνο. Μάθαμε χρήσιμες πληροφορίες για το πόσο σημαντικός είναι για τα παιδιά αλλά και τους γονείς ένας καλό ύπνος, αλλά και πώς μπορούμε να μπούμε σε ένα πρόγραμμα ύπνου οικογενειακώς, ανάλογα πάντα την ηλικία του παιδιού.

avenue
Η sleep coach Μαίρη Λαγού μας έδωσε χρήσιμα tips για να βάλουμε τα παιδιά σε πρόγραμμα ύπνου

Επιπλέον, η Endless με την ενέργειά της “Beegin” ήταν εκεί, βοηθώντας μας να κατανοήσουμε πόσο σημαντικές είναι οι μέλισσες για το περιβάλλον. Σε αυτό βοήθησαν και οι 11χρονες Μυρτώ και Εύα, οι οποίες διάβασαν ένα τρυφερό παραμύθι με πρωταγωνίστρια την «Άνθια», μία μελισσούλα ενώ παρουσίασαν σύντομα και ουσιαστικά τον σημαντικό ρόλο των μελισσών για τον πλανήτη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του event, μία γλυκιά μέλισσα ήταν εκεί ζωγραφίζοντας τα πρόσωπα των παιδιών, ενώ οι γονείς μπορούσαν να μάθουν πληροφορίες για την ενέργεια της Endless EC “Beegin”, η οποία αποφάσισε να ξεκινήσει από κάτι μικρό, τη μέλισσα («υπεύθυνη» για τη διατήρηση της ισορροπίας της χλωρίδας και του οικοσυστήματος κάθε τόπου), για να προσφέρει κάτι σημαντικό στη Βόρεια Εύβοια.

Στο πλαίσιο του event, οι γονείς είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη νόσο της μηνιγγίτιδας Β, μέσω ενημερωτικού υλικού της φαρμακευτικής εταιρείας GSK που διανεμήθηκε.

Μαζί μας και τις δύο μέρες ήταν η “Αγκαλιά”, ο φιλανθρωπικός σύλλογος που στηρίζει τη μέλλουσα και τη νέα μαμά με επιτραπέζια παιχνίδια που μπορούσε να παίξει όλη η οικογένεια μαζί, πολύχρωμα μπαλόνια και ένα υπέροχο δώρο. Οι μαμάδες με τα παιδιά φωτογραφίζονταν σε ένα τρυφερό background και με τη φωτογραφία έφτιαχναν και έπαιρναν μαζί τους ένα αναμνηστικό καδράκι.

Τέλος, ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας “Πεταλούδα” ενημέρωσε το κοινό σχετικά με τα μυοσκελετικά προβλήματα που αφορούν κυρίως τα παιδιά αλλά και τις μαμάδες. Παράλληλα, οι παρευρισκόμενη μπορούσαν να εξεταστούν ΔΩΡΕΑΝ για κύφωση– σκολίωση (για παιδιά 10 ετών και άνω) και ραχιαλγία από τον Χειρουργό Ορθοπεδικό Σπονδυλικής Στήλης, Χρήστο Κυριλή.

avenue
Κάναμε δωρεάν εξέταση για κύφωση και σκολίωση από την Πεταλούδα.

Ήταν ένα διήμερο γεμάτο, δημιουργικότητα, παιχνίδι, ενημέρωση και Αγάπη για όλες τις μαμάδες του κόσμου. Χρόνια τους πολλά! Χρόνια μας πολλά!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet