Τρως; Το ανεβάζεις! Πας βόλτα; Το ανεβάζεις! Ψωνίζεις; Το ανεβάζεις! Πας ταξίδι; Το ανεβάζεις! Γεννάς; Το ανεβάζεις. Και γενικά ανεβάζουμε συνέχεια κάθε πτυχή της ζωής μας χωρίς να σκεφτόμαστε ιδιαίτερα. Ο λόγος; Η ματαιοδοξία. Πόσο ματαιόδοξος όμως μπορείς να είσαι με το παιδί σου;

social

Η εικόνα είναι αυτό που μας ορίζει και το 2023, και κάπως έτσι, οτιδήποτε στην ζωή μας χρησιμεύει ως «prop φωτογράφισης». Κάνοντας ένα απλό scroll στο Instagram θα δεις influencers εσωτερικού και εξωτερικού να δείχνουν τα «τέλεια» και χαριτωμένα μωρά τους. Από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα  -που… έφαγε και ένα δικαιολογημένο κράξιμο- η Χριστίνα Μπόμπα που έβγαλε τα παιδιά της στον ιμάντα των αποσκευών του αεροδρομίου ή η Ριάνα που φωτογραφήθηκε με τον ASAP Rocky και τον γιο τους- εξώφυλλο που πλήρωσε αδρά η VOGUE για να εξασφαλίσει.

Με λίγα λόγια, η παρουσία σου, ή πιο συγκεκριμένα του παιδιού σου στα social δείχνει τι γονιός είσαι. Είσαι αυτός που βάζει καρδούλα στο πρόσωπο του παιδιού; Είσαι η mom influencer που της στέλνουν προϊόντα και τα φωτογραφίζει δίπλα στο παιδί; Είσαι εκείνος που ανεβάζει το παιδί σπάνια; Είσαι ο cringe γονιός σαν την Kardashian; Ή εκείνος που δίνει συμβουλές στους άλλους πχ για τα εμβόλια ή τη διατροφή; Η κατηγορία στην οποία ανήκεις, συνδέεται άρρηκτα με το τι προσπαθείς να πουλήσεις- κυριολεκτικά και μεταφορικά.

social

Ο όρος sharenting είναι ένας όρος «ομπρέλα» όπως λέμε που χωράει όλες αυτές τις κατηγορίες. Όμως ένα πράγμα έχουν όλες για κοινό τους παρονομαστή: τον ναρκισσισμό. Δεν σημαίνει πως είσαι κακός άνθρωπος εάν ανεβάσεις το παιδί σου (συνήθως παιδί και όχι έφηβο, γιατί οι έφηβοι μεταξύ μας δεν είναι και τόσο χαριτωμένοι ούτε πολύ …πρόθυμοι ως μοντέλα σου) όμως καλύπτει την ανάγκη μας να δείξουμε πως είμαστε πιο καλοί ή πιο cool γονείς από τους δίπλα μας.

Και μεταξύ μας, τα καλύτερα clickbait είναι τα μωρά και τα κατοικίδια. Ό,τι  πιο χαριτωμένο έχει να επιδείξει ένα σπιτικό. Και γυρνάμε πίσω στην Μπόμπα καθώς ανέβασε τα παιδιά της στον ιμάντα του αεροδρομίου κι όχι μόνο δεν εισέπραξε τον θαυμασμό και τα «συγχαρητήρια» του κόσμου αλλά έφαγε τέτοιο κράξιμο που αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη. Όταν, λοιπόν, πουλάς την εικόνα της τέλειας cool μαμάς, δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Όμως οι άνθρωποι  -ακόμα και οι γονείς ή καλύτερα κυρίως οι γονείς!- κάνουν λάθη, συνέχεια. Είναι στο είναι μας, στη στόφα μας.

Διάβασε τη συνέχεια στο Intronews.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet