Η El Greco Gallery, σε συνεργασία με τη Vitra, πραγματοποίησε τα εγκαίνια της έκθεσης Jean Prouvé – Master of Modernism, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, στον χώρο της στο Χαλάνδρι.

Την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο του Γάλλου αρχιτέκτονα και σχεδιαστή Jean Prouvé είχαν λάτρεις του design, αρχιτέκτονες, δημοσιογράφοι, φοιτητές και καθηγητές. Ο μοναδικός χώρος της El Greco Gallery μεταμορφώθηκε για να φιλοξενήσει την εντυπωσιακή έκθεση, η οποία θα είναι διαθέσιμη για το κοινό μέχρι τις 6/12.

El Greco

Πρωταγωνιστής της έκθεσης είναι το installation, μέσα από το οποίο οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα του Prouvé. Η έκθεση, αποτελεί μέρος του roadshow της Vitra και έχει «κάνει στάση» σε πολλές χώρες της Ευρώπης, με τελευταία στην Ελλάδα, στον χώρο της El Greco Gallery. Το installation περιλαμβάνει διάσημα έργα του Jean Prouvé, όπως την Standard Chair, το Fauteuil de Salon, το Lampe de Bureau και την πολυθρόνα Cité.

Καλεσμένη και κύρια ομιλήτρια της έκθεσης ήταν η Stine Liv Buur, Designer Manager Classics στη Vitra. Με πορεία που ξεκινά από το 2013, η Stine είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη της συλλογής “Classics” της Vitra και τη συνεργασία με οικογένειες μεγάλων σχεδιαστών, όπως αυτή του Prouvé.

Μέσα από την ομιλία της, παρουσίασε τη ζωή και το όραμά του, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της Vitra για τη διατήρηση της κληρονομιάς του, τη διεύρυνση του πειραματισμού στον τομέα του design και τη σημασία της βιωσιμότητας στην οποία επενδύει το brand.

El Greco

Ο Γάλλος οραματιστής Jean Prouvé θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους αρχιτέκτονες του 20ού αιώνα. Αναγνωρίστηκε για την πρωτοποριακή χρήση των υλικών ενώ τα σχέδιά του έδιναν έμφαση στη λειτουργικότητα και την απλότητα. Μέσα από τη συνεργασία με τη Vitra, τα έργα του Prouvé απέκτησαν μεγαλύτερη προβολή και προσβασιμότητα, επιτρέποντας στους λάτρεις του design να τα ενσωματώσουν στους χώρους τους. Το έργο του εξακολουθεί να εμπνέει και να επηρεάζει, μέχρι και σήμερα, τους σύγχρονους σχεδιαστές και αρχιτέκτονες, αντανακλώντας τη διαρκή επίδρασή του στον τομέα του design.

Η El Greco Gallery, σε συνεργασία με τη Vitra, δίνουν την ευκαιρία στο αθηναϊκό κοινό να γνωρίσει το έργο του μεγάλου αρχιτέκτονα μέσα από μία εντυπωσιακή έκθεση, η οποία θα είναι ανοιχτή μέχρι την Τετάρτη 6/12.

VitraSessions

ElGrecoGallery

@elgrecogallery

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!