Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία CITYLAB (www.citylab.edu.gr) σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα Δήμου Αθηναίων (Μ.Ι.Δ.Α.), τον Σύλλογο των Αθηναίων, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το CRISiS Lab Εργαστήριο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Διεπιστημονικής Κριτικής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων , το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, την ΑΜΚΕ ΟΝΕΙΡΟΥΣ και με την υποστήριξη των εκδόσεων ΕΥΡΑΣΙΑ, του Συνδέσμου Επιστημόνων Πανεπιστημίων Ιταλίας (ΣΕΠΙ) και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ),οργανώνουν επταήμερο πλέγμα αλληλένδετων δράσεων για την πολιτιστική και κοινωνική σημασία του ύπνου.

WORKSHOP
3-6 Οκτωβρίου 2022, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Τετραήμερο Διαθεματικό, Διεπιστημονικό και Διαπανεπιστημιακό Εργαστήριο με αντικείμενο τη διατύπωση καινοτόμων προτάσεων χωρικής και χρονικής διαχείρισης του

ύπνου.

ΣΥΜΠΟΣΙΟ
7-9 Οκτωβρίου 2022, Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138 
Τριήμερο Επιστημονικό Συμπόσιο με διακεκριμένους ομιλητές από τα πεδία της Ιατρικής, της Αρχιτεκτονικής, της Τέχνης, της Κοινωνιολογίας, της Φιλοσοφίας, της Ψυχολογίας, του Αθλητισμού κ.ά. Στα Citylab είθισται να πραγματοποιούνται θεματικά αφιερώματα για σημαντικά πρόσωπα των τεχνών και των επιστημών, τα οποία έχουν συμβάλλει στην προώθηση της θεωρητικής σκέψης, την ανάπτυξη του κριτικού λόγου ή/και την εξέλιξη της αρχιτεκτονικής πράξης στην Ελλάδα. Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε πως στο φετινό αφιέρωμα θα τιμηθεί ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Φιλιππίδης, για το πλούσιο και σημαντικό διδακτικό, συγγραφικό και καλλιτεχνικό έργο του. Το θεματικό αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, 19:30 με 21:30.

(η ΕΙΣΟΔΟΣ στο Συμπόσιο είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ στο κοινό, τηρουμένων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19).

Χώρος διεξαγωγής Εργαστηρίου: Εγκαταστάσεις Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
3, 4, 5, 6 Οκτωβρίου 2022

Χώρος διεξαγωγής Εργαστηρίου: Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138, Αθήνα)
7, 8, 9 Οκτωβρίου 2022

Η Οργανωτική Επιτροπή:

  • –  Ηλίας Αθανασιάδης, Ογκολόγος-Παθολόγος, Πρόεδρος του MdcON, ΔιευθυντήςΟγκολογικής Κλινικής ΜΗΤΕΡΑ-ΥΓΕΙΑ.
  • –  Σταύρος Αλιφραγκής, Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό ΕΑΠ, Επιμέλειασυμποσίων-εργαστηρίων Citylab.
  • –  Σωκράτης Γιαννούδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής,Επιστημονικός συνεργάτης Citylab.
  • –  Νίκος Κουρνιάτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής,Επιστημονικός συνεργάτης Citylab.
  • –  Ιωάννης Μπουκοβίνας, Επιστημονικός υπεύθυνος του Ογκολογικού ΤμήματοςΒιοκλινικής Θεσσαλονίκης και τέως Πρόεδρος ΕΟΠΕ.
  • –  Κώστας Μωραΐτης, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ.
  • –  Γεώργιος Ξηροπαΐδης, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Επιστημονικόςσυνεργάτης Citylab.
  • –  Παναγιώτης Πάγκαλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής,Πρόεδρος και επιστημονικός υπεύθυνος Citylab.
  • –  Ελευθέριος Σκιαδάς, Πρόεδρος ΔΣ Δήμου Αθηναίων, Πρόεδρος ΜορφωτικούΙδρύματος Δήμου Αθηναίων (Μ.Ι.Δ.Α.), Πρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!