Το MiNiMiS είναι μια κερκυραϊκή επιχειρηματική πρωτοβουλία από την Μιρέλλα και την Νικόλ Μισφούτ όπου προσπαθούν να μειώσουν τα απορρίμματα γυαλιού και να τα ανακυκλώσουν δημιουργικά σε μοναδικά έργα τέχνης και γυάλινα κοσμήματα.

MiNiMiS

Καταλήξαμε στην ιδέα της δημιουργικής ανακύκλωσης γυάλινων μπουκαλιών το 2013 όταν συναντήσαμε ένα τεράστιο πρόβλημα με τα γυάλινα απόβλητα στο νησί, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο που η Κέρκυρα υπερφορτώνεται από απορρίμματα λόγω του τουρισμού.

MiNiMiS

Συλλέγουμε τις γυάλινες φιάλες στον ειδικό κάδο μας έξω από το φυσικό μας κατάστημα στο κέντρο της Κέρκυρας και στην συνέχεια τις μετατρέπουμε σε μικρά έργα τέχνης και κοσμήματα με ειδική επεξεργασία γυαλιού στο εργαστήριο μας μέσω της τεχνικής fusing.

MiNiMiS

Η αποστολή μας μέσω της τέχνης μας είναι να ξεκινήσουμε μια συζήτηση και να συμμετέχουμε στην κυκλική οικονομία καθώς και να εγείρουμε τον σεβασμό προς τον πλανήτη και τις νέες πρώτες ύλες που εισάγουμε σε αυτόν.

MiNiMiS

Το Όραμα μας είναι όλο και περισσότεροι άνθρωποι να συμμετέχουν ενεργά σε κοινωνικά ζητήματα που αφορούν τον πλανήτη μας για ένα καλύτερο αύριο.

Ονειρευόμαστε έναν κόσμο όπου οι περισσότεροι άνθρωποι θα είναι κατάλληλα ενημερωμένοι για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να περιορίσουμε τα απορρίμματα μας.

The world can get better with MiNiMiS.

Drink it, Save it, Wear it.

Το site μας : www.minimis.shop

Facebook – Instagram : @minimisgr

Official Hashtags: #TheArtofRecycling #MinimisCorfu #Zerowaste

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!