Είναι πλέον δεδομένο ότι το TikTok έχει δημιουργήσει τάσεις, που δεν φανταζόμασταν καν ότι θα υπάρξουν. Μας έμαθε τα πάντα, life hacks για το φαγητό, θέματα της καθημερινότητας και πολλές, πάρα πολλές τάσεις του lifestyle.

Η νέα γενιά εκφράζει την ατομικότητά της στο TikTok, κάτι που επιβεβαιώνει κιόλας το πώς διαμορφώνονται οι υποκουλτούρες στην ψηφιακή εποχή. Η νέα αισθητική που έχει γίνει δυνατή τάση, είναι το «chaotic chic». Προέρχεται από το street style και προσεγγίζει ένα ντύσιμο που περιλαμβάνει παιχνιδιάρικους συνδυασμούς και απρόβλεπτα outfits. Η νέα αυτή αισθητική είναι ένα ακόμη ζωντανό παράδειγμα της τάσης του TikTok να επαναστατεί ενάντια στα κυρίαρχα trends.

Καλώς ήρθατε, λοιπόν, στον κόσμο του chaotic chic

Προερχόμενο από τις street style φυλές, το chaotic chic δείχνει μια εκλεκτική προσέγγιση στο ντύσιμο που περιλαμβάνει παιχνιδιάρικο mix & matching, μαξιμαλιστικά prints και απροσδόκητους συνδυασμούς. Με ξεκάθαρη απόρριψη του μινιμαλισμού που κυριαρχεί τις τελευταίες σεζόν, αυτή η νέα τάση είναι αναμφισβήτητα εμπνευσμένη από την αναβίωση της μόδας των noughties (ως noughties ορίζονται οι εκπρόσωποι της πρώτης δεκαετίας κάθε χιλιετίας).

Όπως εξηγεί η Fashion editor Joy Montgomery, “μέσα από την πρόσφατη ερευνητική έκθεση για τους Gen Z (εννοώντας τους Μετά-Millennials) , είδαμε πώς οι περσόνες αυτές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τείνουν να ξεχωρίζουν, σε σύγκριση με τους παλιότερους ομολόγους τους, για τις πιο αυθεντικές και αυθόρμητες εμφανίσεις τους. Τα outfit τους είναι λιγότερο φιλτραρισμένα και επιμελημένα γι’ αυτό και πιο αυθεντικά”.

“Η μόδα Gen Z στο TikTok είναι πειραματική, υβριδική και συνδυάζει vintage και streetwear. Δεν είναι μια εμφάνιση που μπορείς να αγοράσεις κατευθείαν από το κλασσικό λιανικό εμπόριο και αυτή ακριβώς είναι η ομορφιά της.”

Η ίδια η φύση του χαοτικού chic είναι η ατομικότητά του και το personnal style. Και να κάποια από τα απροσδόκητα look που αντιπροσωπεύουν.

Απροσδόκητοι συνδυασμοί υφασμάτων

Παιχνίδι με τις αναλογίες

Πολλά και έντονα χρώματα

Απρόβλεπτοι συνδυασμοί με animal prints

Θα το τολμήσεις;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet