Η διαφάνεια είναι από μόνη της εντυπωσιακή, όχι απαραίτητα για όσα αποκαλύπτει, αλλά περισσότερο για όσα επιμελώς αποκρύπτει από την έκθεση.

Συνοδεύεται από ένα μυστήριο και μια σειρά από υπονοούμενα, που δεν γίνεται να μας αφήσουν αδιάφορους. Προσωπικά θεωρώ ότι το γυμνό σώμα δεν είναι προκλητικό, όμως η υφέρπουσα θηλυκότητα, που διακριτικά αναδύεται μέσα από διαφάνειες και cut-outs, είναι.

Βέβαια, η διαφάνεια ακροβατεί πάντα σε όχι και τόσο ευδιάκριτα όρια, μεταξύ του sexy και του προκλητικού. Χρειάζεται συγκεκριμένη αισθητική προσέγγιση προκειμένου να φορέσουμε κάτι τόσο αποκαλυπτικό χωρίς να το αποτέλεσμα να στερείται κομψότητας.

Αυτό είναι το μόνο στοίχημα και ο μοναδικός όρος που θέτουμε στον εαυτό μας προκειμένου να υιοθετήσουμε την απόλυτη τάση της σεζόν. Γιατί όσο κι αν προσπαθήσαμε να την προσπεράσουμε, η διαφάνεια τα τελευταία χρόνια, βρίσκει πάντα τρόπο να εισχωρεί στις ζωές μας. Από ακριβοθώρητα ατελιέ υψηλής ραπτικής μέχρι fast fashion brands, η διαφάνεια επέδειξε αξιοσημείωτη διεισδυτικότητα και εξέλιξη.

Μεταμορφώθηκε, αναπτύχθηκε, αναβαθμίστηκε και έκανε νέους σχεδιαστές όπως η Nensi Dojaka, να εδραιωθούν και να δημιουργήσουν brands που βασίστηκαν στη διαφάνεια και τα sexy σχεδιαστικά ρούχα.

Πώς να φορέσω τη διαφάνεια;

Για να φορέσουμε σωστά τη διαφάνεια, αρκεί να έχουμε στο μυαλό μας ότι είναι ένα όχημα προκειμένου να αναδείξουμε τα σημεία που θέλουμε και όχι να εκθέσουμε όλο μας το σώμα. Η διαφάνεια δεν είναι απαραίτητα προκλητική. Μάλιστα, αν συνδυαστεί με τα κατάλληλα ρούχα μπορεί να μας χαρίσει ένα ιδιαίτερα κομψό αποτέλεσμα.

Για να νιώθετε safe και να μην έχετε συνεχώς το άγχος των απρόοπτων αποκαλύψεων, μπορείτε να φορέσετε τη διαφάνεια με ένα ολόσωμο μαγιό ή κορμάκι. Με τον τρόπο αυτό θα τονίσετε τη σιλουέτα σας, χωρίς να νιώθετε άβολα με το υπερβολικά ακάλυπτο σώμα σας.

Επιπλέον, τα sheer dresses συνδυάζονται με εσώρουχα στο χρώμα του δέρματος που κάπως παραπλανούν το μάτι και δεν κάνουν τόσο ευδιάκριτο το βαθμό της διαφάνειας.

Τέλος, υπάρχουν στην αγορά και κυρίως σε καταστήματα με εσώρουχα, φορέματα και μίνι φούστες που προορίζονται για να μπαίνουν μέσα από διάφανα ρούχα ώστε να μας χαρίζουν επιπλέον κάλυψη. Αν δεν είστε εξοικειωμένες με τη διαφάνεια μπορείτε να τα δοκιμάσετε αρκεί να προσέξετε την απόχρωση, την εφαρμογή και το μήκος. Θέλουμε να είναι όσο πιο διακριτικά γίνεται ώστε η διαφάνεια να πρωταγωνιστεί.

Διαβάστε επίσης:

Turban: Δες πώς θα φορέσεις εύκολα το εντυπωσιακό αυτό αξεσουάρ

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet