Η Gabriela Hearst εργάστηκε ως creative director της Chloé για τα τελευταία τρία χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων, κατάφερε να αποκτήσει την πιστοποίηση B Corp, ο πρώτος οίκος πολυτελείας που έλαβε αυτή τη διάκριση.

Ωστόσο, ενώ σε παγκόσμια βάση οι οίκοι πολυτελείας αύξησαν σημαντικά τα κέρδη τους, η Chloé δεν κατάφερε να συμβαδίσει με αυτούς τους ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης, γεγονός που προκάλεσε την ανησυχία της διοίκησης, που αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγές.

Κάπως έτσι, η Gabriela Hearst βλέπει και επίσημα την πόρτα της εξόδου, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί ποια θα είναι η διάδοχη κατάσταση. Στο μεταξύ, ο οίκος έχει προσλάβει την πρώην διευθύντρια σχεδιασμού της ready-to-wear σειράς του Saint Laurent, Chemena Kamali χωρίς όμως να επιβεβαιώνει ακόμα αν θα αναθέσει σε εκείνη το μέλλον της διάσημης ετικέτας.

Την ίδια στιγμή, προχωράει η επικείμενη συνεργασία με το νέο brand της Angelina Jolie, Atelier Jolie, ενώ όπως φαίνεται υπάρχει σύμπνοια και κοινή κοινωνική και περιβαλλοντολογική προσέγγιση μεταξύ των δύο.

Η Gabriela Hears είναι γνωστή στον κλάδο για τη στάση της στη βιωσιμότητα και με τη δουλειά της συνείσφερε σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση. Όμως οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και οι πωλήσεις φανέρωναν ότι οι καταναλωτές άρχισαν να εγκαταλείπουν τα ακριβά κομμάτια του οίκου, μεταξύ των οποίων και τα δερμάτινα είδη, που κάποτε ήταν εκείνα που καθιέρωσαν την Chloé.

Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Richemont, Philippe Fortunato, δήλωσε ότι η Hearst έθεσε «ισχυρά θεμέλια για μελλοντική ανάπτυξη και για να είναι ένας εμπνευσμένος Maison για τη βιωσιμότητα στη μόδα».

«Η Gabriela έφερε μεγάλη ενέργεια και ένα δυναμικό δημιουργικό όραμα στο ρόλο της στην Chloé, συμβάλλοντας σε μια περίοδο σημαντικής προόδου για την επιχείρηση και γράφοντας ένα ισχυρό νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Maison μας», πρόσθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chloé, Riccardo Bellini. Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια του εμβληματικού οίκου με τα εντυπωσιακά πλεκτά, τα μοναδικά δερμάτινα και την elegant boho αισθητική

Το τελευταίο show της Gabriela έχει προγραμματιστεί για τις 28 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

5 φορέματα που θυμίζουν ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet