Φτιαγμένες από πλαστικά υποκατάστατα και φυσικά υλικά, οι vegan “δερμάτινες” τσάντες έχουν γίνει πλέον βασική τάση στην εποχή που ζούμε και θα γίνει ακόμα πιο ουσιαστική τα αμέσως επόμενα χρόνια. Σχεδιάστριες όπως η Stella McCartney και η Vivienne Westwood πρώτες υποστήριξαν έμπρακτα την Eco-fashion λανσάροντας ολόκληρες συλλογές με ρούχα και αξεσουάρ.

Εκτός όμως από το θέμα της οικολογικής συνείδησης, οι vegan τσάντες του σήμερα έχουν απίστευτη ομοιότητα με το αληθινό δέρμα! Έτσι, οδηγηθήκαμε σε μια τάση με πολύ μεγάλη ζήτηση.

Για να σε προλάβω… Καταλαβαίνω ότι το να αποχωριστείς τις αγαπημένες σου τσάντες-επένδυση που τόσα χρόνια πάσχιζες να αποκτήσεις καθώς και τα πολυτελή δερμάτινα αξεσουάρ σου, είναι δύσκολο. Απλώς, πρέπει να μάθεις τις εναλλακτικές που έχεις και τα θετικά τους.

Ποια είναι τα οφέλη μιας οικολογικής τσάντας;

  • Όπως μαρτυρά και ο ίδιος ο όρος, η δημιουργία τσαντών με vegan προδιαγραφές, δεν συνεπάγεται καμία σκληρότητα στα ζώα και δεν περιλαμβάνει τη χρήση ζωικών προϊόντων. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να κρατάς το βραδινό σου clutch με απόλυτη αυτοπεποίθηση και καμία ενοχή ως προς καμία ψυχή που συνυπάρχει μαζί μας σε αυτήν τη γη.
  • Επιπλέον, οι vegan τσάντες δεν επιβαρύνουν τόσο το περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, οι πρόσφατες εκθέσεις δείχνουν ότι, οι κατασκευαστές τεχνητών δερμάτων παράγουν το ένα τέταρτο των εκπομπών CO2 σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους που εξαρτώνται από τα βοοειδή. Και ενώ θεωρείται ότι αυτή η μείωση είναι εξισορροπημένη στην αλυσίδα παραγωγής, οι προμηθευτές δερμάτων vegan εξακολουθούν να καταναλώνουν λιγότερο νερό.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Vegan Leather και του Faux Leather;

Η κύρια διαφορά μεταξύ του vegan δέρματος και του τεχνητού δέρματος, επικεντρώνεται στην ποσότητα του πλαστικού που περιέχει κάθε υλικό. Παραδοσιακά, ως αυθεντικό υποκατάστατο δέρματος, το ψεύτικο δέρμα έχει μεγαλύτερες ποσότητες πολυουρεθάνης, μια πλαστική ένωση που χρησιμοποιείται από τους σχεδιαστές για τις ανθεκτικές και εύπλαστες ιδιότητες του.

Αλλά, όπως όλοι πλέον γνωρίζουμε, το πλαστικό δεν αποσυντίθεται γρήγορα και εδώ έρχεται το vegan δέρμα. Φτιαγμένο από φελλό, κάκτο, μανιτάρια, ακόμη και ανανά, το vegan δέρμα είναι μια ακόμα πιο “πράσινη” εναλλακτική σε σχέση με τα συνθετικά υλικά. Η οργανική σύνθεση της vegan τσάντας σου σημαίνει ουσιαστικά, ότι μπορείς να είσαι ήσυχη γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να μολύνει τη γη για τα επόμενα χρόνια.

Οπότε την επόμενη φορά που θα βγεις για shopping έχε και αυτά στο μυαλό σου.

Αν πάλι θες να ξεκινήσεις τη συλλογή σου με Vegan Designer τσάντες σου έχω παρακάτω τις πιο hot που επικρατούν τώρα.

Stella McCartney Falabella Mini Faux-Leather Crossbody Bag

vegan

Nanushka Valerie Ruched vegan Leather Shoulder Bag

vegan

Themoirè Bios Croc Embossed Faux Leather Clutch

vegan

Stella McCartney X Ed Curtis Falabella Large Faux-Leather Tote Bag

vegan

MM6 Maison Margiela Japanese Small Padded Faux Leather Shoulder Bag

vegan

MM6 Maison Margiela 5ac Woven Faux-Leather Bucket Bag

vegan
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet