Όλες λίγο πολύ είναι πιθανόν να έχουμε δει από κοντά κάποια στιγμή σε…κάποια πλάτη να φιγουράρουν τα γνωστά backpacks Kånken. Πρόκειται για σακίδια πλάτης γνωστής Σουηδικής εταιρείας που είναι ιδανικά για κάθε περίσταση. Για βόλτα στην πόλη, για μια εκδρομή, για το γυμναστήριο, για τους μαθητές στο σχολείο… γενικά τα σακίδια πλάτης Kånken πάνε παντού και είναι τόσο στιλάτα και ποιοτικά, ιδανικά να τα μοιράζεται όλη η οικογένεια.

Τώρα, υπάρχει ένας λόγος παραπάνω να τα επιλέξουμε… To νέο backpack Tree – Kånken της Fjällräven αποκτά βιώσιμο χαρακτήρα αφού είναι κατασκευασμένο από την ειδική ύφανση “Pine Weave”, με βάση το ξύλο από πιστοποιημένα δάση της Σουηδίας. 

Η Fjällräven είναι μια πρωτοπόρος Σουηδική μάρκα ρούχων και εξοπλισμού για δραστηριότητες στη φύση. Παρουσιάζει λοιπόν τη νέα “Tree- Kånken”, που συνδυάζει το design των εμβληματικών backpacks Kånken του 1978 με την ειδική ύφανση  “Pine Weave” που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από τη Fjällräven, με βάση το ξύλο από πιστοποιημένα δάση στα βόρεια της Σουηδίας.

Εμπνευσμένη από το παρελθόν και προχωρώντας στο μέλλον, η Fjällräven δημιουργεί τη νέα “Tree- Kånken”, που συνδυάζει τις βασικές αξίες της μάρκας, τη διαχρονικότητα και τη λειτουργικότητα, με τη χρήση νέων βιώσιμων υλικών. Η ιδιαίτερη διαδικασία επεξεργασίας του υλικού Pine Weave είναι και αυτή που κάνει το προϊόν τόσο ξεχωριστό:

Το ξύλο μετατρέπεται σε πολτό κι έπειτα σε ίνες που δημιουργούν το ύφασμα. Η νέα αυτή πρωτοποριακή ύφανση που συνδυάζει ένα μείγμα από PU και κερί, πέρα από τον οικολογικό της χαρακτήρα, ενισχύει την ανθεκτικότητα και τη λειτουργικότητα των backpacks, καθιστώντας τα ιδανικά για όλες τις ώρες τις ημέρας και για κάθε είδους δραστηριότητα στη φύση. 

Tree- Kånken

Η διαδικασία που μετατρέπει το ξύλο σε ύφασμα δεν μπορεί να διαχωρίσει το ιχνηλάσιμο ξύλο από άλλες πηγές ξύλου, γι’ αυτό και ο πολτός που χρησιμοποιείται στο “Pine Weave” αναμειγνύεται με τη συνολική ποσότητα ξύλου που οδηγείται σε πολτοποίηση, εξασφαλίζοντας μια μαζική ισορροπία.

Tree- Kånken

Με αυτήν την επιλογή, η Fjällräven συμβάλλει στην αυξανόμενη χρήση ανιχνεύσιμου και πιστοποιημένο ξύλου σε όλες αυτές τις βιομηχανικές διαδικασίες. Η μάρκα αναζητά νέους τρόπους χρήσης αλλά και άντλησης βιολογικών υλικών στα προϊόντα της.

Η Product Developer Johanna Mollberg αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Η ανάπτυξη του υφάσματος Pine Weave είναι ένας τρόπος να ακολουθούμε τις εξελίξεις, με νέους και καλύτερους τρόπους προμήθειας υλικών. Αυτή μας η επιλογή, είναι μέρος της προσπάθειας μας να βελτιώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα συνεχώς.»

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet