Υπάρχουν λίγα brands που συναγωνίζονται τη Chanel όταν πρόκειται για μία handbag- επένδυση. Οι κλασικές flap bags δεν είναι απλώς ένα διαχρονικό staple της γκαρνταρόμπας, αλλά η αξία τους αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, όταν αποφασίσεις να αγοράσεις μία, πώς θα ξέρεις ποια είναι η σωστή για εσένα; Από την υψηλή τιμή μέχρι τον τεράστιο αριθμό των διαθέσιμων τσαντών Chanel, η απόφαση μπορεί να είναι τόσο αποθαρρυντική που θα έκανε ακόμη και τις τρίχες της Choupette να σηκωθούν. Και καθώς ο γαλλικός οίκος μόδας κυκλοφορεί νέες εκδοχές των κλασικών σχεδίων του, αλλά και μοναδικά καινούργια κομμάτια, εμείς θέλουμε ακόμη περισσότερο να αποκτήσουμε μία.

Φυσικά, οι περισσότεροι πιθανότατα θα έλεγαν ότι θα ήθελαν να αγοράσουν την κλασική τσάντα Chanel 2.55. Το εμβληματικό κομμάτι δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από την ίδια την Gabrielle «Coco» Chanel όταν βαρέθηκε να κρατά την τσάντα της στην αγκαλιά της. Για να ελευθερωθεί, αποφάσισε να δανειστεί την ιδέα των λουριών, που είχε δει στην τσάντα ενός στρατιώτη. Όπως και ότιδήποτε άλλο δημιούργησε η Chanel, ήταν μια επαναστατική οπτική του item, καθώς όλες οι γυναικείες τσάντες μέχρι εκείνη τη στιγμή μεταφέρονταν. Η τσάντα 2.55 κυκλοφόρησε το 1955, εξ ου και το όνομα. Ωστόσο, δεν ήταν μέχρι τη δεκαετία του ’80, όταν ο Karl Lagerfeld ανέλαβε το τιμόνι του οίκου, που εισήχθησαν το double-C κλείδωμα.]

«Οι τσάντες Chanel, ιδιαίτερα οι κλασικές flap bags, είναι ένα αληθινό συλλεκτικό κομμάτι καθώς κυκλοφορούν σε μια τόσο όμορφη ποικιλία υφασμάτων, μεγεθών και χρωμάτων», λέει η Rachel Ingram, all-round style εμπειρογνώμονας και αρχισυντάκτρια στην εξατομικευμένη υπηρεσία πολυτελών αγορών Threads Styling. «Εποχιακά βλέπουμε τις τάσεις και τη ζήτηση για συγκεκριμένα χρώματα και στυλ να αλλάζουν—για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή, οι πελάτες μας συνεχίζουν να ζητούν τσάντες Chanel αλλα΄προτιμούν το έντονο πράσινο χρώμα. Τούτου λεχθέντος, οποιαδήποτε επένδυση σε τσάντες Chanel αξίζει τον κόπο, καθώς δεν χάνουν ποτέ την αξία τους». συνεχίζει.

Γνωρίζουμε λοιπόν ότι έχουν ζήτηση, ακόμη και με την πρόσφατη αύξηση των τιμών, αλλά πώς μοιάζει στην πραγματικότητα η τρέχουσα αγορά τσαντών Chanel; Για περαιτέρω βοήθεια σχετικά με αυτό, ζητήσαμε από την εμπειρογνώμονα μόδας και τσαντών της Fashionphile, Sarah Davis, να μας δανείσει την τεχνογνωσία της για την αγορά της εμβληματικής τσάντας. Ακολουθεί λοιπόν, ο απόλυτος οδηγό για την αγορά μιας τσάντας Chanel.

Μάθε ποια δημοφιλή στυλ θα αυξηθούν σε αξία με την πάροδο του χρόνου στο Elle.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet