Από την Κοπεγχάγη, στη Νέα Υόρκη και τώρα στο Λονδίνο, με την προσοχή μας στραμμένη 100% εκεί! Mετά από δύο χρόνια απουσίας φυσικών show λόγω covid, το ενδιαφέρον είναι φυσιολογικό να είναι στραμμένο στις Εβδομάδες Μόδας που λαμβάνουν χώρα σε γνωστές πρωτεύουσες του κόσμου. Τώρα λοιπόν, διανύουμε την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου με ένα ομολογουμένως δυνατό comeback, αυτό της designer Simone Rocha. Η vampy, dark, πρωτοποριακή σχεδιαστική οπτική των Άγγλων σχεδιαστών μόδας, είναι αυτό που μας ελκύει τόσο στην αγγλική μόδα. Αναλύοντας τις συλλογές που παρουσιάζουν αυτή την περίοδο στο Λονδίνο, την προσοχή μας τράβηξε η νέα συλλογή της Ιρλανδής σχεδιάστριας.

Τα μοντέλα της Simone Rocha

Φορώντας μεσαιωνικού ύφους ρούχα στα χρώματα του off-white, του λαδί και του washed μαύρου, τράβηξαν όλα τα βλέμματα πάνω τους.

Οι συλλογές της είχαν πάντα ένα είδος σκοτεινής έντασης και για αυτόν τον λόγο ελκύει συνεχώς το ενδιαφέρον των Fashion editors. Πάντα μας ξαφνιάζει με τις ιδιαίτερες εμπνεύσεις της και τον τρόπο που τις αποδίδει στις δημιουργίες της.

Αυτήν τη φορά, πηγή έμπνευσης της 36χρονης σχεδιάστριας, αποτέλεσε ένας ιρλανδικός θρύλος, μία ιστορία τρόμου που αφορούσε τις τέσσερις κόρες και τον γιο ενός βασιλιά, οι οποίοι μετατράπηκαν σε κύκνους από τη ζήλια της θετής τους μητέρας. Πρόκειται για έναν θρύλο/ παραμύθι, το Children of Lir, που μετρά εκατοντάδες χρόνια και αναμειγνύει μαγικά στοιχεία μαζί με χριστιανικά.

Παρουσίασε στο catwalk έντονους όγκους σε φούστες και φορέματα, πολλά layers από λευκό broderie anglaise τούλι και δαντέλα, ογκώδη πανωφόρια με layers και φλοράλ μοτίβα, ακόμα και grungy βινύλ biker jackets… Οι συνδυασμοί και οι στιλιστικές προτάσεις, ήταν απόλυτα ανατρεπτικές και θυμίζουν φτερά, τα οποία σιγά σιγά μετατρέπονται σε λευκά λουλούδια.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!