Η ιστορία της ύφανσης Tweed είναι μεγάλη και σίγουρα χρειάζεται ένα εκτενές άρθρο για να σου διηγηθώ πώς αυτό το μάλλινο ύφασμα κατέληξε να πρωτοστατεί στις διασημότερες πασαρέλες και ταυτόχρονα να αποτελεί αστήρευτη πηγή έμπνευσης μέχρι σήμερα για κορυφαίους οίκους μόδας.

Μπορεί, όλοι σχεδόν να αναγνωρίζουμε τι είναι Tweed χάρη στην θρυλική Coco Chanel και φυσικά τα εμβληματικά της Tweed ταγέρ που ξεκίνησε να δημιουργεί στις αρχές του 1920, η ιστορία όμως του Tweed είναι ακόμα παλαιότερη.

Στα τέλη του 19ου αιώνα, στην καταπράσινη εξοχή της Σκωτίας, υπήρξε η ανάγκη για κάτι πιο λειτουργικό. Οι άντρες χρειάζονταν ένα σύνολο που να διευκολύνει την κίνηση, το κυνήγι και την ιππασία. Να είναι δηλαδή ζεστό και συνάμα ανθεκτικό στο νερό και στον αέρα. Σπορ, casual και ταυτόχρονα επίσημο.

Έτσι, γεννήθηκε το Tweed! Αυτό το “πασπαρτού” τόπι ύφασμα που ταιριάζει πάντα και παντού.

Σταδιακά τα ανδρικά κουστούμια έδωσαν τη θέση τους στα γυναικεία ταγέρ της Chanel και στη συνέχεια το Tweed αποθεώθηκε σε κάθε λογοίς αξεσουάρ όπως Tweed τσάντες και Tweed καπέλα.

Αυτήν την σεζόν, η τάση Tweed επανέρχεται ακόμα πιο δυναμικά. Κατακλύζει τις επιδείξεις μόδας. Το θετικό είναι ότι μιλάμε για ready to wear κομμάτια εμβληματικών οίκων μόδας και όχι απαραίτητα για υψηλή ραπτική. Αυτό τί σημαίνει; Αναφερόμαστε σε χαμηλότερες τιμές, αλλά προφανώς αρκετά τσουχτερές.

Αν τολμήσεις να επενδύσεις όμως, σε ένα ρούχο ή αξεσουάρ Tweed να θυμάσαι πως θα είναι για μια ζωή! Aυτό το υλικό δε θα σε απογοητεύσει ποτέ… ούτε ποιοτικά αλλά ούτε και πρακτικά.

ΗΟΤ INFO: Το κύριο χαρακτηριστικό του tweed είναι η μέθοδος κατασκευής του. Χρησιμοποιείται αποκλειστικά μαλλί από σκωτσέζικα πρόβατα. Μετά το κούρεμα των ζώων, το μαλλί καθαρίζεται και ζωγραφίζεται. Οι χρωστικές που χρησιμοποιούνται είναι κυρίως φυτικές (κυρίως διάφορα φυτά και βότανα).

Παρακάτω, σου παραθέτω ολοκαίνουργιες επώνυμες δημιουργίες Tweed όπως Gucci, Chloe, Balmain, Saint Laurent ακόμα και Moncler που είναι πραγματικό έρωτας….

Saint Laurent
Net-a-porter.com
Saint Laurent
Net-a-porter.com
Balmain
Net-a-porter.com
Balmain
Net-a-porter.com
Gucci
Net-a-porter.com
Moncler
Net-a-porter.com
Chloe
Net-a-porter.com

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet