Όπως υποδηλώνουν το όνομά τους, τα βάλσαμα καθαρισμού είναι ένας τύπος καθαριστικού προσώπου που έχουν βουτυρώδη υφή και απομακρύνουν τον ιδρώτα, το μακιγιάζ, το αντηλιακό και κάθε ρύπο. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά υγρά καθαριστικά με βάση το νερό, τα βάλσαμα καθαρισμού παρασκευάζονται  από ένα μείγμα ελαίων – όπως έλαια marula, σταφυλιού, ηλίανθου ή αργκάν – καθιστώντας τα ιδιαίτερα ενυδατικά.

Aυτή η λιπαρή φόρμουλα παίζει καταλυτικό ρόλο στην απαλλαγή της επιδερμίδας μας από κάθε ίχνος ρύπου. Επιπλέον αν απλώσουμε το βάλσαμο καθαρισμού στο πρόσωπό μας και κάνουμε μασάζ, αυτό θα βοηθήσει στο να απομακρύνουμε και κάθε είδος περίσσειας λιπαρότητας. Και ένα ακόμα extra benefit; Σε αντίθεση με ένα μαντηλάκι μακιγιάζ, ένα βάλσαμο καθαρισμού απομακρύνει κάθε ίχνος μακιγιάζ και κάθε ρύπο, χωρίς να ερεθίζει το δέρμα, καθώς δεν χρειάζεται να ασκήσουμε μεγάλη πίεση για τον πλήρη καθαρισμό της επιδερμίδας μας.

Για ποιες επιδερμίδες είναι ιδανικά τα cleansing balms;

Πρακτικά μπορούμε όλες μας να επωφεληθούμε από την ενσωμάτωση ενός βάλσαμου καθαρισμού στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας. Ωστόσο, ανάλογα με τον τύπο και την κατάστασή της επιδερμίδας μας, υπάρχουν ορισμένες βασικές διαφορές ως προς τον τρόπο που πρέπει να γίνει ο καθαρισμός

Όσες έχουν ξηρό και ευαίσθητο δέρμα ή παρουσιάζουν τσούξιμο, κάψιμο ή σφίξιμο μετά τη χρήση υγρών καθαριστικών μπορούν συχνά να επωφεληθούν από την εξαιρετικά ενυδατική, μη φύση των καθαριστικών βάλσαμων. Το ίδιο ισχύει και για τις επιδερμίδες που είναι επιρρεπείς στις φλεγμονές, στις δερματικές παθήσεις όπως έκζεμα η ροδόχρους ακμή. Ένα βάλσαμο καθαρισμού φαντάζει ως την καταλληλότερη επιλογή, καθώς ο φραγμός του δέρματος έχει ήδη επιβαρυνθεί, αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση μέρους των λιπιδίων στο φράγμα.

Από την άλλη, όσες έχουν λιπαρό δέρμα ή φορούν ένα παχύ στρώμα μακιγιάζ ή αντηλιακό, πιθανότατα θα προτιμούν ένα υγρό προϊόν καθαρισμού. Ωστόσο, το βάλσαμο καθαρισμού θα βοηθήσει να συλλέξουν μέρος της περίσσειας λιπαρότητας στο δέρμα. Τι κάνουν, λοιπόν; Επωφελούνται από το βάλσαμο καθαρισμού και στην συνέχεια «προχωρούν» στο καθιερωμένο καθαρισμό με το νερό.

Τα Cleansing balms που έχουμε στο νεσεσέρ μας:

Cleansing
Cleansing Balm, Pro-Collagen, Elemis.

Διάβασε περισσότερα στο elle.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet