Η πρωταγωνίστρια της σειράς του Netflix Squid Game, HoYeon Jung κέρδισε το SAG award ερμηνείας από γυναίκα ηθοποιό σε δραματική σειρά. Η 27χρονη Jung ωστόσο, δεν κέρδισε μόνο το βραβείο για την ερμηνεία της αλλά και την κοτσίδα της!

Φόρεσε δημιουργία του οίκου Louis Vuitton και ασορτί κορδέλα από το ίδιο ύφασμα για να μαζέψει τα μαλλιά της σε μια χαμηλή, sleek πλεξούδα την οποία κοτσίδα επιμελήθηκε η Hair stylist Jenny Cho.

Όμως…

Aυτή η κοτσίδα έγινε θέμα συζήτησης…

Όχι μόνο επειδή ήταν ιδιαίτερη αλλά γιατί πρόκειται για ένα παραδοσιακό κορεάτικο δέσιμο πλεξούδας το οποίο χρησιμοποιούν οι Κορεάτισσες εδώ και αιώνες.

Πλέκουν τα μαλλιά τους και τα στολίζουν με κορδέλες ίδιες με τις παραδοσιακές φορεσιές τους, στις επίσημες εκδηλώσεις όπως είναι για παράδειγμα οι γάμοι. Οι κορδέλες ονομάζονται “daenggi” και η Jung θέλησε με τον συγκεκριμένο τρόπο να τιμήσει την καταγωγή της. 

Οι πεποιθήσεις του Κομφουκιανισμού βλέπεις, δεν τους επέτρεπαν να κόψουν τα μαλλιά τους, καθώς θεωρούνταν δώρο από τους γονείς τους.

Από τα πολλά αξεσουάρ που χρησιμοποιούσαν, το daenggi ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή. Πρόκειται για μια υφασμάτινη κορδέλα που δενόταν στα μαλλιά τους και άλλαζε ανάλογα με το αν ήταν παντρεμένες ή ανύπανδρες, ανάλογα με την ηλικία, το status τους αλλά και τον σκοπό τους.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet