Είτε απολαμβάνεις το κολύμπι είτε προτιμάς να επιπλέεις απλά και να πλατσουρίζεις στο νερό, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγαπάς την πισίνα. Αλλά εάν τα μαλλιά σου δεν αγαπούν το χλώριο, το να τα βρέξεις πριν βουτήξεις είναι σωτήρια συμβουλή των κομμωτών για να τα προστατέψεις από σκληρές χημικές ουσίες.

«Το χλώριο από τις πισίνες καίει τα μαλλιά και μετά όταν στεγνώσει κρυσταλλώνεται, κάτι που προκαλεί περισσότερα προβλήματα», λέει ο παγκόσμιος δημιουργικός διευθυντής της Nexxus, Kevin Manusco.

μαλλιά

Αν και δεν μπορεί να αποτρέψει τη ζημιά, οι hair colorists και hair stylists ορκίζονται σε αυτήν την απλή συμβουλή και σε εκλιπαρούν να την ακολουθήσεις αυτό το καλοκαίρι. Κάνε, δηλαδή, στα μαλλιά σου ένα καλό ξέβγαλμα πριν μπεις στην πισίνα. «Όταν βρέχετε τα μαλλιά σας πριν κολυμπήσετε σε πισίνα ή θάλασσα, γεμίζετε τα λέπια της τρίχας με καθαρό και όχι με χλωριωμένο ή αλμυρό νερό», εξηγεί ο James Miju, colorist μαλλιών και ιδιοκτήτης του LV1 Studio. «Αυτό βοηθά στη μείωση του αποχρωματισμού και της ξηρότητας που κάνει τα μαλλιά να είναι πραγματικά εύθραυστα και επιρρεπή στο σπάσιμο», εξηγεί.

Διάβασε την συνέχεια στο Elle.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet