Το καλοκαίρι φωνάζει ανανέωση. Ναι, οι στιγμές χαλάρωσης δίπλα στη θάλασσα και οι πιο φωτεινές ημέρες λειτουργούν αναζωογονητικά σε ψυχή και σώμα. Ωστόσο, υπάρχουν και 3 steps που αν τα εντάξουμε στη ρουτίνα ομορφιάς μας θα χαρίσουμε στην επιδερμίδα μας extra boost.

Στόχευσε σε πιο υψηλό δείκτη προστασίας

Έχουμε πει πολλές φορές ότι η έκθεση στον ήλιο απαιτεί προστασία. Είναι θέμα υγείας, γιατί οι ακτίνες UV, όπως γνωρίζουμε, είναι άκρως επιβλαβείς για την επιδερμίδα μας και ευθύνονται, μεταξύ άλλων, για την επιτάχυνση της γήρανσης. Ως εκ τούτου, στοχεύουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο, σε δείκτη 50, εφαρμόζουμε μια γενναιόδωρη ποσότητα κρέμας χωρίς φόβο και ανανεώνουμε τη δόση πολύ τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας (ιδανικά κάθε δύο ώρες) και κατά την έκθεση μετά από κάθε κολύμπι.

Extra ενυδάτωση

Αυτό είναι ένα σημαντικό step για τη προστασία και την φυσική λάμψη της επιδερμίδας μας, γιατί καθιστά δυνατή την ενίσχυση της επίδρασης του φραγμού του δέρματος και έτσι την καλύτερη αντίσταση στους επιθετικούς παράγοντες. Ωστόσο, το καλοκαίρι, εκτός από την έκθεση στον ήλιο, ακόμα και το κολύμπι επιταχύνει την αφυδάτωση του δέρματος. «Τα NMFs, οι «φυσικοί παράγοντες ενυδάτωσης» που δεσμεύουν το νερό, διαλύονται εν μέρει από το νερό», εξηγεί ο Lionel de Benetti.

Διάβασε τη συνέχεια στο elle.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet