Έχετε ακούσει ποτέ για το μασάζ kobido; Αποτελεί μια αρχαία ιαπωνική τεχνική αντιγήρανσης που αφορά στη μάλαξη του προσώπου ώστε με τις κατάλληλες κινήσεις χεριών να ανορθώσεις τα χαρακτηριστικά του, να μειώσεις τις ρυτίδες και να νιώσεις σφριγηλότατα και αναζωογόνηση.

μασάζ

Αυτό το παραδοσιακό είδος μασάζ έχει σχεδιαστεί για να συμβάλλει στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος και της λεμφικής παροχέτευσης, ενώ παράλληλα προσφέρει μια αίσθηση χαλάρωσης και λειτουργεί ως antistress. Εφαρμόζεται στο πρόσωπο, στο λαιμό, στην περιοχή του ντεκολτέ αλλά και στο κεφάλι. Η μάλαξη εκτελείται κυρίως στο πρόσωπο χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές μασάζ, όπως ελαφριά χτυπήματα, τσιμπήματα και τεντώματα.

Μια διαδεδομένη μέθοδος που μπορείς να κάνεις σε ένα εξειδικευμένο κέντρο ή να κοπιάρεις μαλάξεις και να τις κάνεις μόνη σου στο σπίτι. Θυμίζει το “face yoga” αλλά και την χρήση των εργαλείων gua sha που είναι τάση στη φροντίδα του προσώπου. Οι κινήσεις όπως είδες και στο βίντεο εστιάζουν στο πόδι της χήνας, δηλαδή την περιοχή γύρω από τα μάτια, που μπορείτε να τις κάνετε όταν για παράδειγμα βάζετε το βράδυ κρέμα στο πρόσωπό σας.

μασάζ

Και όχι μόνο! Αφορούν τις ρινοπαριακές για να σβήσεις τα σημάδια του χρόνου, την περιοχή πάνω από τα χείλη αλλά και το μέτωπο! Είναι πολύ σημαντικές και οι ασκήσεις μασάζ στο λαιμό με ανοδικές κινήσεις χεριών προς το πηγούνι αλλά και το ντεκολτέ! Χρησιμοποιείς και πάλι τις άκρες των δακτύλων σου για να κάνεις το μασάζ στο λαιμό.

Φυσικά το μασάζ γίνεται σε καθαρό και ενυδατωμένο δέρμα και για να γλιστράνε τα χέρια εφαρμόζεις μια μικρή ποσότητα λαδιού προσώπου ή ορού. Αυτό θα διευκολύνει την εκτέλεση του. Τι λέτε, είστε έτοιμες να το δοκιμάσετε;

Πηγή φωτογραφιών: Pexels

Διάβασε ακόμη:

Κορδέλα: To πιο girlie αξεσουάρ μαλλιών σε εκδοχή για μεγάλα κορίτσια

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!