Το καλοκαίρι η αποτρίχωση είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες της κάθε γυναίκας, ιδιαίτερα την περίοδο των διακοπών. Το διάστημα αυτό θέλουμε να απαλλαγούμε από τις ενοχλητικές τρίχες στα πόδια και στο μπικίνι, γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται να ασχοληθούμε λίγο περισσότερο με τις μεθόδους αποτρίχωσης που θα χρησιμοποιήσουμε για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Φυσικά, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η ποιότητα της τρίχας και πόσο έντονη είναι για να μπορέσουμε να επιλέξουμε και την αντίστοιχη μέθοδο που θα μας αφήσει ικανοποιημένες.

Πάμε να δούμε τα θετικά και τα αρνητικά που έχουν οι 4 μέθοδοι αποτρίχωσης που μπορούμε να κάνουμε μόνες στο σπίτι, ώστε να διαλέξουμε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες μας.

  1. Ξυραφάκι
    Το διαδεδομένο εργαλείο αποτρίχωσης που υπάρχει σε κάθε νεσεσέρ, για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Είναι εύκολο στη χρήση και καθόλου επώδυνο, αρκεί να προετοιμάσετε κατάλληλα την επιδερμίδα, ώστε να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς και κοψίματα.
    Η διάρκεια της μεθόδου αυτής είναι για μία μέρα και σε βάθος χρόνου μπορεί να δημιουργήσει φλεγμονές λόγο των τριχών που έχουν την τάση να μπαίνουν προς τα μέσα.
αποτρίχωσης

2. Αποτρίχωση με κρέμα
Πολύ εύκολη μέθοδος, μοιάζει με αυτή του ξυραφιού απλά σε αυτή την περίπτωση γλιτώνεις τυχόν κοψίματα. Με την κρέμα καθυστερεί να επανεμφανιστεί η τρίχα για 1-2 μέρες, επειδή κόβεται πιο βαθιά. Παρόλα αυτά η χημική σύνθεση των αποτριχωτικών κρεμών είναι τέτοια, που έχουν τη δυνατότητα να «διαλύουν» την τρίχα και ενδέχεται να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα.

αποτρίχωσης

3. Κερί ή Χαλάουα
Αν και η διαδικασία αυτή είναι λίγο επίπονη, είναι από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους. Στο ζεστό κερί πρέπει μόνο να προσέξετε την επαφή με το σώμα σας μην καείτε, ενώ με το κρύο κερί η χρήση των ταινιών είναι λίγο παραπάνω επώδυνη. Η διάρκεια αυτής της μεθόδου είναι από τρεις εβδομάδες ως ένα μήνα και για το λόγο αυτό αξίζει ο κόπος και ο πόνος.

αποτρίχωσης

4. Silk-epil
Πρόκειται για μια από τις πιο παλιές μεθόδους αποτρίχωσης. Η εφαρμογή της είναι λίγο επώδυνη, αλλά μπορεί να γίνει πιο υποφερτή, αν χρησιμοποιήσετε κάποια αναισθητική κρέμα με ξυλοκαΐνη, λίγα λεπτά πριν τη χρήση. Δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν φλεγμονές από τις τρίχες που γυρνούν προς τα μέσα.

αποτρίχωσης

Δεν συμπεριλάμβαμε την πλέον διαδεδομένη και αποτελεσματική μέθοδο που δεν είναι άλλη από το lazer, γιατί τους καλοκαιρινούς μήνες με την έκθεση στον ήλιο, δεν μπορεί να γίνει η χρήση σε μαυρισμένα σημεία. Κατά τα άλλα είναι ο πιο σύνηθες τρόπος να απαλλαγούμε από τις τρίχες σε όλα τα μέρη του σώματός μας, εύκολα και γρήγορα.

Διαβάστε επίσης: 7 μάσκες ενυδάτωσης προσώπου -κάτω από 10 ευρώ – που πρέπει να έχετε στις διακοπές

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet