Η αγάπη για τη ρετινόλη δεν κρύβεται! Γιατί; Γιατί πολύ απλά είναι ένα δημοφιλές συστατικό (παράγωγο της Βιταμίνης Α) το οποίο έχει τη δυνατότητα να δρα άμεσα κατά των ατελειών και των λεπτών γραμμών της επιδερμίδας. Εάν είσαι λάτρης της skincare routine αποκλείεται να μην έχεις ήδη στο νεσεσέρ σου προϊόντα που η βάση τους έχει αυτό το θαυματουργό συστατικό, τη ρετινόλη.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες το εμπιστεύονται για την περιποίησή τους. Και δεν υπάρχει beauty brand ”που να σέβεται τον εαυτό του” που να μην έχει στη φαρέτρα του τουλάχιστον μία κρέμα ή έναν ορό με ρετινόλη.

ρετινόλη

Το ζήτημα όμως είναι εάν τη χρησιμοποιούμαι και σωστά. Η αλήθεια είναι πως η ρετινόλη δεν είναι τόσο απλή όσο νομίζεις στη χρήση της. Αντιθέτως, όταν τη χρησιμοποιείς πρέπει να προσέξεις κάποια μικρά beauty tips που θα ωφελήσουν την επιδερμίδα σου και θα φέρουν τα αποτελέσματα που επιθυμείς!

Δες ποια είναι αυτά τα 4 λάθη που κάνουμε στην εφαρμογή της ρετινόλης και μέχρι τώρα δε γνώριζες.

Λάθος 1: Βάζουμε ρετινόλη το πρωί

ρετινόλη

Η καλύτερη ώρα για να εφαρμόσεις τη ρετινόλη είναι τη νύχτα. Η εφαρμογή κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την επιδερμίδα ειδικά όσες έχουν ευαίσθητη. Επίσης, η Βιταμίνη Α που περιέχει η ρετινόλη όταν έρχεται σε επαφή με τις υπεριώδης ακτίνες του ήλιου αδρανοποιείται.

Λάθος 2: Τη χρησιμοποιούμε με άλλα απολεπιστικά οξεά

ρετινόλη

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείς τη ρετινόλη με άλλα απολεπιστικά οξεά. Ο λόγος; Ο συνδυασμός αυτός μπορεί να προκαλέσει στο δέρμα ερεθισμό και να αφυδατωθεί τελείως.

Λάθος 3: Τη βάζουμε πολύ κοντά στα μάτια

Το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι λεπτό και πάρα πολύ ευαίσθητο. Αυτό σημαίνει ότι η εφαρμογή της ρετινόλης σε εκείνη την περιοχή μπορεί να προκαλέσει κάποιο ανεπιθύμητο ερεθισμό.

Λάθος 4: Βάζουμε μεγάλες ποσότητες.

Δε χρειάζονται μεγάλες ποσότητες όταν χρησιμοποιείς τη ρετινόλη. Ακόμη και μία με δύο σταγόνες είναι αρκετές! Άπλωσε λίγο προϊόν ρετινόλης σε όλο το πρόσωπο και θα έχεις αμέσως δραστικά αποτελέσματα.

Διάβασε επίσης: Αυτά είναι τα προϊόντα στα οποία ορκίζεται η Δανάη Μπάρκα για τη νυχτερινή της περιποίηση

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet