Μορεί να έχετε ξυπνήσει το πρωί και να έχετε παρατηρήσει στο δέρμα σας σημάδια από αγγεία. Τα σπασμένα αιμοφόρα αγγεία είναι υπεραναπτύξεις τριχοειδών αγγείων, δηλαδή μικρών αιμοφόρων αγγείων.

Τείνουν να σχηματίζονται όταν τα τριχοειδή αγγεία ακριβώς κάτω από το δέρμα σας εξασθενούν και διαστέλλονται και μπορούν να αναπτυχθούν σε άλλα μέρη του σώματος όπως ο λαιμός, το στήθος ή ακόμα και τα πόδια (γνωστά ως φλέβες αράχνης).

Τα σπασμένα αιμοφόρα αγγεία μπορούν να επηρεάσουν οποιονδήποτε, αλλά ορισμένοι παράγοντες μπορεί να σας κάνουν πιο πιθανό να τα αναπτύξετε στο πρόσωπό σας, συγκεκριμένα. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Γονίδια
  • Ακμή ή άλλες δερματικές παθήσεις
  • Έκθεση στον ήλιο
  • Κατανάλωση αλκοόλ
  • Μετεγχειρητικό στάδιο
  • Αφυδάτωση
  • Εγκυμοσύνη και τοκετός
  • Γήρανση

Μπορούν τα σπασμένα αιμοφόρα αγγεία να επουλωθούν;

Από τη στιγμή που αναπτύσσονται, τα νέα τριχοειδή αγγεία είναι συνήθως μόνιμα. Από τη θετική πλευρά, αν σας ενοχλούν, υπάρχουν τρόποι να τα κάνετε λιγότερο ορατά. Συνήθως εξαφανίζονται μόνα τους και δεν χρειάζονται καμία θεραπεία.

Πώς να φροντίσετε σωστά τα σπασμένα αιμοφόρα αγγεία στο πρόσωπο

Για να απαλλαγείτε οριστικά από τα σπασμένα αιμοφόρα αγγεία στο πρόσωπό σας, πιθανότατα θα χρειαστεί να επισκεφτείτε τον δερματολόγο σας. Ο μόνος τρόπος για να θεραπεύσετε τα σπασμένα τριχοειδή αγγεία είναι να χρησιμοποιήσετε μια φυσική μέθοδο όπως το λέιζερ.

Η θεραπεία με λέιζερ είναι μια μη επεμβατική διαδικασία που χρησιμοποιεί φως για να αφαιρέσει τα κατεστραμμένα αιμοφόρα αγγεία (χωρίς να βλάψει ή να δημιουργήσει ουλές στο δέρμα σας). Δυστυχώς, η θεραπεία με λέιζερ μπορεί να είναι ακριβή. Ευτυχώς, υπάρχουν πιο οικονομικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να ελαχιστοποιήσετε την εμφάνιση σπασμένων αιμοφόρων αγγείων στο πρόσωπό σας, τα οποία περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Ενυδάτωση: Η διατήρηση του δερματικού φραγμού σε καλή κατάσταση θα βοηθήσει στη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος και στη μείωση της φλεγμονής. Προσπαθήστε να απλώνετε ενυδατική λοσιόν στο πρόσωπό σας κάθε μέρα.

Πόσιμο νερό: Το ενυδατωμένο δέρμα ξεκινάει από μεσά και μετά προχωράει προς τα έξω, επομένως η κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να βοηθήσει τα κύτταρα του δέρματός σας να παραμείνουν σωστά ενυδατωμένα και ελαστικά.

Εφαρμογή κρέμας ρετινόλης: Αν και δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο η θεραπεία με λέιζερ, η καλύτερη κρέμα που βγαίνει και σε ορό για τα σπασμένα αιμοφόρα αγγεία στο πρόσωπο είναι η ρετινόλη χωρίς ιατρική συνταγή. Μπορεί να κάνει τα σπασμένα αιμοφόρα αγγεία λιγότερο ορατά στο πρόσωπό σας, γεμίζοντας το δέρμα και προάγοντας την παραγωγή κολλαγόνου,Καλο θα ήταν εάν το προϊόν έχει ενυδατικά συστατικά όπως υαλουρονικό ή γαλακτικό οξύ.

Οι καλύτερες όροι ρετινόλης για να αντιμετωπίσετε τα σπασμένα αιμοφόρα αγγεία

CeraVe Resurfacing Retinol Serum, Ορός Ρετινόλης

αγγεία

La Roche Posay Retinol Β3 Serum 30ml

αγγεία

Advanced Night Repair – Synchronized Multi-Recovery Complex

αγγεία

Retinol Fast Release Wrinkle-Reducing Night Serum

αγγεία

Medik8 Crystal Retinal

αγγεία
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet