Είναι κοινό μυστικό πώς ορισμένα χρώματα μπορούν να μας κάνουν να νιώθουμε υπέροχα. Άλλα πάλι μας προκαλούν δυσάρεστα συναισθήματα. Νομίζεις ότι τελικά επιλέγεις τυχαία απόχρωση στο κραγιόν, το βερνίκι ή το μακιγιάζ σου;

Σύμφωνα με τη Lynn Marks, τη Διεθνή Διευθύντρια του Ινστιτούτου Εικόνας του Λονδίνου, η επιλογή των χρωμάτων είναι απολύτως ενδεικτική για το χαρακτήρα μας και μαρτυράει πολλά γι’ αυτόν.

“Τα χρώματα δηλώνουν πολλά για τα συναισθήματά μας”, μας λέι η Marks. “Αν επιλέγεις συχνά ένα χρώμα εξαρτάται κατά πολύ από τις παιδικές αναμνήσεις σου. Εάν για παράδειγμα η μητέρα σου σε ανάγκασε να φορέσεις κίτρινο κάποια μέρα μέρα και οι συμμαθητές σου σε κορόιδεψαν, το κίτρινο μάλλον δεν θα είναι το αγαπημένο σου χρώμα ως ενήλικας.”

Τι αποκαλύπτουν, λοιπόν, οι αποχρώσεις που επιλέγουμε για τα νύχια μας; Τι είχε να μοιραστεί η Marks;

Μπορντό

νυχιών

Το μπορντό είναι μια υπέροχη και πλούσια απόχρωση. Σύμφωνα με την Marks είναι συνδεδεμένο με συναισθήματα πολυτέλειας, φιλοδοξίας, ακόμη και κυριαρχίας. Είναι επίσης πολύ ενδοσκοπικό καθώς μας συνδέει με τις ενδόμυχες σκέψεις, τα όνειρα και τα συναισθήματά μας.

Αν αποτελεί μια από τις αγαπημένες σου αποχρώσεις, πιθανότατα είσαι ονειροπόλα, ευαίσθητη και συμπονετική αλλά σου αρέσει και η χλιδή. Αγαπάς τα όμορφα πράγματα στη ζωή και θέλεις το χρώμα των νυχιών σου να αντανακλά μια έντονη αίσθηση κομψότητας.


Γκρι

νυχιών

Οι γυναίκες που αγαπούν τα σκούρα, ομιχλώδη γκρι, είναι πιθανότατα οι πιο σκληρά εργαζόμενες απ’ όλους. Σύμφωνα με τη Marks όσοι έλκονται από το γκρι είναι κάπως συντηρητικοί αλλά πολύ έξυπνοι άνθρωποι και έχουν καλές σχέσεις με την επιχειρηματικότητα. Το γκρι είναι ένα από τα χρώματα που αντιπροσωπεύουν την επιτυχία και την αποτελεσματικότητα.


Μαύρο

νυχιών

Το μαύρο είναι ο επαναστάτης των χρωμάτων, όσον αφορά την επιλογή μας στα βερνίκια νυχιών! Από την άλλη μια έντονη, μαύρη απόχρωση υποδηλώνει κομψότητα, δύναμη και κυριαρχία. Προφανώς, αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι απαραίτητα άτομο που θέλει να κυριαρχήσει. Σίγουρα όμως θέλει να δηλώσει τις προθέσεις του με τον πιο απόλυτο τρρόπο. Επίσης θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο των επιλογών του.


Καφέ

νυχιών

Μια βαθιά καφέ απόχρωση δηλώνει μια ψύχραιμη, γήινη και ήπια προσωπικότητα. Η έλξη προς αυτό το χρώμα, σύμφωνα με τη Marks, σημαίνει ότι εμπνέεις εμπιστοσύνη στους γύρω σου αλλά νιώθεις και η ίδια πολύ μεγάλη σιγουριά για τον εαυτό σου. Είναι μια απόχρωση που μπορεί να γίνει αντιληπτή από τους άλλους ως έγκυρη, συναρπαστική και αξιόπιστη. Είσαι μάλλον αυτή η καλή φίλη στην οποία απευθύνονται πάντα οι άνθρωποι για συμβουλές ζωής.


Μπλε

νυχιών

Από όλα τα σκούρα χειμωνιάτικα χρώματα νυχιών, το μπλε ρουαγιάλ (δηλαδή το βασιλικό μπλε) είναι το πιο ταιριαστό με την εποχή. Σύμφωνα με τη Marks είναι το χρώμα που εμπνέει γαλήνη, εμπιστοσύνη, πίστη και ακεραιότητα. Όλα όσα δηλαδή χρειαζόμαστε αυτή τη δύσκολη εποχή! Αν επιλέγεις αυτή την απόχρωση είσαι μάλλον κάπως συντηρητική, αλλά αναμφίβολα κομψή. Όπως χαρακτηριστικά λέει η Marks, “οι πολιτικοί συχνά επιλέγουν επίτηδες αυτό το χρώμα επειδή δημιουργεί μια αίσθηση προβλεψιμότητας και αξιοπιστίας”.


Πράσινο

νυχιών

Σύμφωνα με τη Marks αυτό το πράσινο του δάσους εμπεριέχει πολλά γοητευτικά χαρακτηριστικά. Είναι μια απόλυτα γήινη απόχρωση, φρέσκια, που σου φέρνει αμέσως στο μυαλό τη φύση, την ισορροπία, την ανάπτυξη και την ευημερία.

Όσες επιλέγουν αυτή τη σκούρα πράσινη απόχρωση πιθανώς αισθάνονται αρμονία, σταθερότητα και ασφάλεια στο περιβάλλον τους. Επίσης το χρώμα αυτό αντιπροσωπεύει την αναγέννηση και την αυτοδυναμία, επομένως μπορεί να περνάς ένα στάδιο σημαντικής αλλαγής στη ζωή σου που σε κάνει να είσαι πιο συντονισμένη με τα συναισθήματα και το περιβάλλον σου.

Διάβασε ακόμα: Dark Nails: 6 τέλειες ιδέες για τα απόλυτα διαχρονικά μαύρα νύχια

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet