Δεν νομίζω να υπάρχει πιο σύγχρονη πάθηση από αυτή που ακούει στο όνομα “Teck Neck” και είναι το αποτέλεσμα του να ξοδεύουμε πολύ χρόνο κοιτάζοντας με το κεφάλι χαμηλά κινητά τηλέφωνα -tablets ή κρατάμε το κεφάλι μας πολύ μπροστά, ασκώντας του πίεση, για να κοιτάξουμε την οθόνη του υπολογιστή μας. Οι περισσότεροι ξοδεύουμε πολύ χρόνο μπροστά από ένα pc λόγω δουλειάς, δεν καθόμαστε ποτέ σωστά στην καρέκλα του γραφείου μας και το κακό που κάνουμε, κυρίως στον αυχένα μας ,συνεχίζεται χαζεύοντας στα social media με το κινητό στο χέρι και την κλίση του λαιμού μας προς τα κάτω…

Υπολογίζεται βάση ερευνών ότι ο ημερήσιος μέσος όρος ενασχόλησης με την τεχνολογία είναι πάνω από 8 ώρες!

Teck neck

Το αποτέλεσμα? Πονοκέφαλοι, σπασμοί στον αυχένα, σφοδροί πόνοι στην ωμοπλάτη με το πιο light σύμπτωμα να είναι η χαλάρωση στο προγούλι! Αυτό που εμάς μας πονάει λίγο περισσότερο!

Τι κακό όμως κάνουμε στα αλήθεια με την λάθος στάση του σώματος όταν ασχολούμαστε (χωρίς μέτρο) με αυτές τις συσκευές!
Η απάντηση είναι μεγάλο!

Οι μύες συστέλλονται για να κρατήσουν το κεφάλι μας ψηλά. Όσο περισσότερο κοιτάμε προς τα κάτω, τόσο περισσότερο πρέπει να δουλέψουν οι μύες για να κρατήσουν σταθερό το κεφάλι μας.

Με το να κοιτάμε διαρκώς το κινητό μας τους κουράζουμε διπλά λοιπόν…Δεν είναι τυχαίο που αρκετοί άνθρωποι με δουλειά γραφείου έχουν αυχενικό-ξέρω πολλούς!

Με απλά λόγια ασκούμε μεγάλη πίεση στον αυχένα χωρίς να το καταλαβαίνουμε!

Teck neck

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τώρα τον εαυτό μας…ας ξεκινήσουμε πρώτα με το πώς πρέπει να καθόμαστε…

*Ένας καλύτερος τρόπος για να καθίσεις στο γραφείο είναι με την καρέκλα να ξαπλώνει 25-30 μοίρες. Εμείς καθόμαστε συνήθως σε ευθεία στάση και πολύ μπροστά στον υπολογιστή!

Όταν γέρνεις πίσω, μέρος του βάρους του σώματός σου πηγαίνει στην καρέκλα, αντί στην σπονδυλική στήλη. Έχεις παρατηρήσει πώς όταν θέλουμε να χαλαρώσουμε γέρνουμε ασυναίσθητα προς τα πίσω την καρέκλα; Αυτό γίνεται επειδή έτσι δεν νιώθουμε πόνο στον αυχένα ή την πλάτη.

*Μετακίνησε το κινητό (και άλλες συσκευές) πιο κοντά στο ύψος των ματιών, ώστε το κεφάλι να μην χρειάζεται να γέρνει προς τα εμπρός.

Teck neck

*Κάνε συχνά διαλείμματα

*Ορθώσου. Η καλή στάση του σώματος, με το πηγούνι σφιγμένο και τους ώμους τραβηγμένους προς τα πίσω, διατηρεί το σώμα ευθυγραμμισμένο.

*Ασκήσου τακτικά (αλήθεια αυτό με έχει σώσει όπως και το μασάζ σε αυχένα και ωμοπλάτη)

Teck neck

Επίσης επειδή εδώ μιλάμε για ομορφιά, για να πεις αντίο στο “double chin” υπάρχουν και τα make up tricks πάντα ως μια λύση της τελευταίας στιγμής! Και για να σου δώσω να καταλάβεις, αυτή είναι η τεχνική contouring με την οποία μπορείς να σβήσεις το λεγόμενο διπλοσάγονο σε χρόνο ρεκόρ!

Είναι ένα μυστικό των make up artist να δημιουργούν σκιάσεις στο προγούλι ώστε να το… εξαφανίζουν!

To “double chin” ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες καθώς δημιουργείται και με το πέρας του χρόνου αλλά και λόγω της χρήσης κινητού και σε πολύ μικρότερες ηλικίες πλέον, καθώς εάν σκεφτείς έχουμε διαρκώς χαμηλωμένο το κεφάλι!

Πέρα από το μακιγιάζ που δίνει προσωρινή λύση, υπάρχουν και κάποιες ασκήσεις μασάζ τις οποίες μπορείς να κάνεις σε καθημερινή βάση, που υπόσχονται βελτίωση. Και τα face rollers, τα εργαλεία μασάζ που κυκλοφορούν ευρέως, κάνουν δουλειά με συστηματική χρήση και θεωρώ είναι πολύ πιο εύκολα απ’ότι η face yoga!

Διάβασε ακόμη: Valentine’s nails: ιδέες για τα πιο “ερωτικά” νύχια του χρόνου

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet