Οι λεκέδες από foundation είναι κάτι που όλες έχουμε αντιμετωπίσει κάποια στιγμή, ειδικά με λευκά ρούχα όπου όλα τονίζονται ακόμη περισσότερο.

Πόσες φορές δεν έχει τύχει να λερώσετε το λευκό σας πουκάμισο και να ψάχνετε πανικόβλητες τρόπο να αφαιρέσετε τον λεκέ; Η αφαίρεση λεκέδων τέτοιου είδους από τα ρούχα δεν απαιτεί εξειδικευμένα προϊόντα αλλά ορισμένες μεθόδους που είναι σημαντικό να γνωρίζετε ώστε να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη.

Παρακάτω σας έχουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να αφαιρέσετε επιτυχώς τους λεκέδες make up από τα αγαπημένα σας ρούχα.

Πώς θα αφαιρέσεις τους λεκέδες make up από τα αγαπημένα σου ρούχα εύκολα και γρήγορα

Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από υγρό ή κρεμώδες foundation

  • Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι βουτύρου ή την άκρη ενός κουταλιού, ξύστε όσο το δυνατόν περισσότερο τον λεκέ. Αποφύγετε το τρίψιμο του λεκέ, που μπορεί να σπρώξει το foundation πιο βαθιά μέσα στο ύφασμα. Μην εφαρμόζετε απορρυπαντικό αφαίρεσης λεκέδων μέχρι να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο από τον λεκέ για να αποφύγετε από το να διασπείρετε σε μεγαλύτερη επιφάνεια το μακιγιάζ.
  • Εφαρμόστε απορρυπαντικό αφαίρεσης λεκέδων στη λεκιασμένη περιοχή, προσέχοντας να μην χρησιμοποιήσετε υπερβολικά πολύ προϊόν, καθώς το υπερβολικό υγρό μπορεί να εξαπλώσει περισσότερο τον λεκέ. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να κάνετε απαλό μασάζ με το απορρυπαντικό επάνω στον λεκέ και αφήστε το για 10 έως 15 λεπτά για να εισχωρήσει η φόρμουλα και να διασπαστεί ο λεκές πριν πλύνετε το ρούχο ως συνήθως.
  • Πλύνετε το ρούχο ως συνήθως, είτε στο χέρι είτε στο πλυντήριο, ακολουθώντας τις οδηγίες στην ετικέτα φροντίδας που βρίσκεται επάνω στο ρούχο. Πριν βάλετε το ρούχο στο στεγνωτήριο, βεβαιωθείτε ότι ο λεκές έχει εξαφανιστεί. Εάν ο λεκές εξακολουθεί να είναι ορατός, επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα και μην στεγνώσετε το ρούχο σας μέχρι να φύγει εντελώς ο λεκές, καθώς η υψηλή θερμότητα του στεγνωτηρίου είναι πολύ πιθανό να κάνει τον λεκέ να μείνει για πάντα επάνω στο αγαπημένο σας ρούχο.
Πώς θα αφαιρέσεις τους λεκέδες make up από τα αγαπημένα σου ρούχα εύκολα και γρήγορα

Πώς να αφαιρέσετε το powder foundation

  • Χρησιμοποιήστε ένα πιστολάκι στη δροσερή ρύθμιση για να διώξετε όσο τον δυνατόν περισότερη σκόνη από το ύφασμα. Τα κολλώδη ρολά, επίσης, μπορούν να σηκώσουν αρκετή από την σκόνη του μακιγιάζ από τα ρούχα χωρίς να την λερώσουν ή να την απλώσουν ακόμα περισσότερο.
  • Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού στον λεκέ. Αποφύγετε τη χρήση υπερβολικής ποσότητας απορρυπαντικού γιατί μπορεί να διασπείρει τον λεκέ. Κάντε απαλό μασάζ με το απορρυπαντικό επάνω στον λεκέ και αφήστε το να κάτσει για 10 έως 15 λεπτά ώσπου να εισχωρήσει και να διασπάσει τον λεκέ πριν πλύνετε το ρούχο ως συνήθως.
  • Πλύνετε το ρούχο ακολουθώντας τις οδηγίες στην ετικέτα φροντίδας. Ελέγξτε ότι ο λεκές έχει εξαφανιστεί πριν μεταφέρετε το αντικείμενο στο στεγνωτήριο για να αποφύγετε τον μόνιμο λεκέ. Εάν χρειάζεται, επαναλάβετε τη διαδικασία αφαίρεσης λεκέδων ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω μέθοδο για να αφαιρέσετε τον λεκέ.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να καθαρίσετε μόνες σας τα ασημένια κοσμήματα εύκολα και απλά με υλικά που έχετε στο σπίτι

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet