Μετά από μία ημέρα μπροστά στον υπολογιστή ή το κινητό, είναι αναπόφευκτο να νιώθεις τα μάτια σου κουρασμένα και να μην μπορείς να κοιτάξεις την οθόνη ούτε λεπτό παραπάνω. Η καταπόνηση των ματιών είναι μια αρκετά κοινή οφθαλμολογική πάθηση που συμβαίνει μετά από πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη, την οδήγηση ή την εκτέλεση οποιασδήποτε άλλης δραστηριότητας που απαιτεί έντονη εστίαση των ματιών.

Ευτυχώς δεν αποτελεί σοβαρή ανησυχία και συνήθως υποχωρεί αφού ξεκουράσεις τα μάτια σου ή βάλεις κάποιες σταγόνες ενυδάτωσης. Ένας από τους τρόπους με τον οποίο μερικοί άνθρωποι μειώνουν την καταπόνηση των ματιών είναι και η ενασχόληση με μια πρακτική που ονομάζεται Εye Yoga ή ελληνιστί Yoga Mατιών. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την Εye Yoga. Και όχι, δεν θα χρειαστείς στρώμα ή κάποιον άλλο εξοπλισμό γι’αυτήν.

Τι είναι η Eye Yoga;

Η γιόγκα των ματιών είναι μια πρακτική κινήσεων και ασκήσεων των ματιών που ισχυρίζεται ότι αποφέρει κάθε είδους οφέλη, όπως η ενδυνάμωση των μυών των ματιών, η μείωση της καταπόνησης των ματιών, η μείωση του στρες και πιθανώς ακόμη και η βελτίωση της όρασης. Οι ασκήσεις Yoga για τα μάτια είναι αρκετά απλές, αλλάζεις το βλέμμα, την εστίαση, γυρίζεις τα μάτια και μετατοπίζεις το σημείο εστίασής σου.

Σε αντίθεση με ένα μάθημα Yoga που διαρκεί περίπου μία ώρα, κάθε μία από αυτές τις ασκήσεις μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγα λεπτά ή λιγότερο. Μπορείς να επιλέξεις μόνο μία άσκηση ή να τις συνδυάσεις. Με όλο τον χρόνο που αφιερώνουμε κοιτάζοντας τις οθόνες αυτές τις μέρες, το να αφιερώσεις ένα ή δύο λεπτά κάθε τόσο για να κοιτάξεις μακριά και να κάνεις μία άσκηση Εye Yoga μπορεί να σου προσφέρει την απαραίτητη ξεκούραση για να συνεχίσεις.

Διάβασε περισσότερα στο elle.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet