Οι Ιταλοί στην κουζίνα είναι ο πιο πρακτικός λαός: λίγα ζυμαρικά, λίγη καλή παρμεζάνα, μια σάλτσα και είναι ευτυχισμένοι! Από τις αγαπημένες μου σάλτσες είναι τα πέστο τους.

Ως εργαζόμενη και μητέρα έχω διαθέσιμες κάποιες συνταγές που είναι εύκολες, γρήγορες, θρεπτικές και χορταστικές. Κάτι, ας πούμε, σαν άσσους στο μανίκι που βγάζω, όταν ο χρόνος είναι περιορισμένος. Το πέστο είναι ένα ατού στην κουζίνα που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε πολλές παραλλαγές, για να απογειώσεις τις μακαρονάδες σου – και όχι μόνο- αφού μπορεί να γίνει εξαιρετική βάση για πίτσα και sauce για τις σαλάτες σου.

1. Κλασσική συνταγή με βασιλικό:

Βάζεις στο μπλέντερ 80 γρ. φρέσκο βασιλικό, 50 γρ. καβουρντισμένο κουκουνάρι, 50 γρ. παρμεζάνα, 150 ml ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο και πιπέρι. Χτυπάς καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ρίχνεις τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα προσθέτεις τον ζωμό και 3-4 κ.σ. πέστο. Ανακατεύεις καλά και σερβίρεις με έξτρα παρμεζάνα και πιπέρι.

2. Με φρέσκο κολοκυθάκι και γκοργκοντζόλα:

Βάζεις στο μπλέντερ 1 μέτριο κολοκυθάκι, 2 σκελίδες σκόρδο, 60 ml ελαιόλαδο, 30 γρ καβουρντισμένο αμύγδαλο και πιπέρι. Χτυπάς καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Επιστρέφεις τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, προσθέτεις τον ζωμό, το πέστο και 200γρ γκοργκοντζόλα. Ανακατεύεις καλά μέχρι να λιώσει η γκοργκοντζόλα και σερβίρεις με παρμεζάνα και πιπέρι.

Τα 3 πιο εύκολα (και γρήγορα) pesto
photo istock

3. Με σπανάκι και καρύδια:

Βάζεις στο μπλέντερ 80 γρ φρέσκο σπανάκι, 50 γρ καρύδια, 50 γρ παρμεζάνα, 150 ml ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο και πιπέρι. Χτυπάς καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Επιστρέφεις τα μακαρόνια στην κατσαρόλα προσθέτεις τον ζωμό και 3-4 κ.σ. πέστο. Ανακατεύεις καλά και σερβίρεις με έξτρα παρμεζάνα και πιπέρι.

Τα 3 πιο εύκολα (και γρήγορα) pesto
photo: Καλλιόπη Φρυδού

Για τα ζυμαρικά

Βράζεις τα ζυμαρικά της επιλογής σου σύμφωνα με τις οδηγίες χρόνου βρασμού προσθέτοντας στο νερό και ένα κύβο ζωμού (εγώ προτιμώ κότας). Στραγγίζεις και κρατάς ένα φλιτζάνι τσαγιού από τον ζωμό.

Extra tip: Αυτό που περισσεύει φυλάσσεται στο ψυγείο μέσα σε βάζο και λίγο ελαιόλαδο από πάνω για να το ξαναχρησιμοποιήσεις.

https://www.instagram.com/kitchen_spells/ /kitchen_spells/

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet