Θα το παραδεχτώ, είμαι σοκολατομανής! Με βολεύει πάρα πολύ η θεωρεία ότι εμείς οι γυναίκες είμαστε ορμονικά πλάσματα και γι’ αυτό ο οργανισμός μας αναζητάει συχνά κάτι σοκολατένιο… Άρα αυτός φταίει, όχι εγώ, να τα ξεκαθαρίσουμε αυτά! Σε αυτή τη λατρεία μου για τη σοκολάτα και τα σοκολατένια γλυκά οφείλεται το bookmark στον υπολογιστή μου με τίτλο «Υπογλυκαιμία». Εκεί έχω συγκεντρώσει όλες τις γλυκές συνταγές που φτιάχνω και ξαναφτιάχνω. Συνήθως είναι συνταγές που έχω ανακαλύψει στον Άκη ή στην Αργυρώ, αλλά επειδή τις έχω φτιάξει τόσο πολύ, έχουν και μια δική μου πινελιά!

Η συνταγή λοιπόν, που φτιάχνω πάρα πολύ συχνά, ειδικά κάτι χειμωνιάτικες Κυριακές που δεν θέλω να βγω από το σπίτι και όλη η οικογένεια θέλει κάτι γλυκό είναι αυτή η Σοκολατόπιτα της Αργυρούς, Γίνεται στο άψε σβήσε, ψήνεται μέχρι να πλύνεις τα πιάτα ή όσο γίνεται ο καφές και απολαμβάνεται ενώ ακόμα καίει! Να αυτά σκέφτομαι αυτή τη στιγμή και κάτι έχω πάθει! Φτιάξ’ τη μια φορά κι αν δεν την βάλεις στις αγαπημένες σου, να μη με λενε Μυρτώ!

Για τη σοκολατόπιτα θα χρειαστείς

  • 185 γρ. αλεύρι (1¼ φλ.)
  • 180 γρ. ζάχαρη (3/4 φλ.)
  • 25 γρ. κακάο (1/4 φλ.)
  • 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 πρέζα/ες αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 240 γρ. γάλα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • Λίγο βούτυρο για το ταψί

Για το σιρόπι

  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 25 γρ. κακάο (1/4 φλ.)
  • 1⅓ φλ. βραστό νερό

Εκτέλεση

Λιώσε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων και άφησέ το να κρυώσει.

Σε ένα μπολ ρίξε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το baking powder, το αλάτι και τη βανίλια και ανακάτεψε καλά με σύρμα. Μπορείς να τα κοσκινίσεις αν θέλεις.

Πρόσθεσε το λιωμένο κρύο βούτυρο και το γάλα και ανακάτεψε για λίγο ξανά με το σύρμα.

Βουτύρωσε ένα μικρό, πυρίμαχο σκεύος, 20×30 εκ. και άδειασε τη σοκολατόπιτα.

Για το σιρόπι, ανακάτεψε τη ζάχαρη με το κακάο και πασπάλισε την επιφάνεια της ωμής σοκολατόπιτας. Στη συνέχεια ρίξε το καυτό νερό απευθείας στη σοκολατόπιτα.

Αυτό ήταν. Ψήσε στη μεσαία σχάρα στους 170°C, στον αέρα, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι στην επιφάνεια να φαίνεται ότι έχει απορροφηθεί το σιρόπι.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!