Αυτό το γλυκάκι πραγματικά δεν υπάρχει. Είναι vegan, υγιεινό, εύκολο και γρήγορο μα πάνω από όλα πεντανόστιμο. Πόσες φορές σου έμειναν λίγα βρασμένα ρεβίθια και δεν ήξερες τι να τα κάνεις ή ακόμα χειρότερα τα πέταξες; Ε, εδώ δεν πετάμε τίποτα και μετατρέπουμε τα υλικά μας σε πεντανόστιμες zero-waste δημιουργίες. Θέλει απλά φαντασία και δημιουργικότητα. Αυτά τα brownies είναι μαλακά, αφράτα, ζουμερά στο εσωτερικό και με την απαραίτητη λίγο πιο crunchy κρούστα από έξω. Είναι γλυκά χωρίς να έχουν σχεδόν καθόλου ζάχαρη και νόστιμα σαν να τα πήρες από το πιο καλό ζαχαροπλαστείο. Tip: Μην πεις σε κανέναν ότι τα έφτιαξες με ρεβίθια. Περίμενε πρώτα να ξετρελαθούν και μετά κάνε την μεγάλη αποκάλυψη.

Brownies

Υλικά που θα χρειαστούμε

150 γρ. αλεύρι βρώμης
100 γρ. κακάο
160 γρ. ταχίνι ολικής άλεσης
110 γρ. ζάχαρη καρύδας
8 κ.ς. σιρόπι αγαύης
220 γρ. γάλα καρύδας σε κονσέρβα (όχι του ψυγείου γιατί είναι πολύ νερουλό)
1 + ½ κ.ς. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.γ. χυμό λεμονιού
250 γρ. βρασμένα ρεβίθια
1 φακελάκι baking powder
1 πρέζα αλάτι
½ κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας (90 για το μείγμα και 10 για πασαπάλισμα)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200. βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε 150 γρ. αλεύρι βρώμης, 100 γρ. κακάο, 110 γρ ζάχαρη καρύδας, 1 φακελάκι baking powder, 1 πρέζα αλάτι και ½ κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Στον πολυκόφτη ρίχνουμε 250 γρ. βρασμένα ρεβίθια, 160 γρ. ταχίνι ολικής άλεσης, 8 κ.ς. σιρόπι αγαύης, 220 γρ. γάλα καρύδας, 1 + ½ κ.ς. εκχύλισμα βανίλιας και 2 κ.γ. χυμό λεμονιού. Τα χτυπάμε όλα πολύ καλά για όση ώρα χρειαστεί. Θέλουμε το τελικό μείγμα να μην έχει καθόλου κομματάκια μέσα, να είναι δηλαδή, τελείως λείο.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά, ρίχνουμε και 90 γρ σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Στρώνουμε σε μια φόρμα η σε ένα ταψάκι μια λαδόκολλα, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 170 και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά. Προσέχουμε να μην το ψήσουμε παραπάνω γιατί δεν θα είναι υγρό στο εσωτερικό.
  • Βγάζουμε την φόρμα απ’ το φούρνο και πασπαλίζουμε με 10 γρ. σταγόνες κουβερτούρας όσο καίει ακόμα για να λιώσουν.
  • Αφήνουμε τα brownies να κρυώσουν 15 λεπτά πριν τα βγάλουμε απ’ τη φόρμα για να τα σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!