Τα όνειρα είναι μηνύματα που προέρχονται από το ασυνείδητο μυαλό μας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αποκαλύπτουν τις ενδόμυχες σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Οπότε, αν ονειρεύεσαι το ίδιο άτομο επανειλημμένα, τότε ίσως το ασυνείδητο σου κάτι θέλει να σου πει.

Το πρώτο που πρέπει να θυμάσαι ωστόσο είναι ότι το περιεχόμενο των ονείρων είναι μεταφορικό και όχι κυριολεκτικό. Αυτό σημαίνει ότι όλα όσα συμβαίνουν καθώς και οι χαρακτήρες που εμφανίζονται στα όνειρά μας θα πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη ως κάτι γενικό. Και η ερμηνεία τους είναι υποκειμενική.

Όνειρα

Τι σημαίνει όταν στα όνειρα μας έρχεται το ίδιο πρόσωπο ξανά και ξανά;

#1 Έχετε μια βαθύτερη σύνδεση

Το να ονειρεύεσαι κάποιον μια φορά, μάλλον δεν είναι και τόσο μεγάλο θέμα. Μάλλον θεωρείται σύμπτωση. Αλλά τα επαναλλαμβανόμενα όνειρα με πρωταγωνιστή το ίδιο άτομο υποδηλώνουν ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα σε αυτό. Το γεγονός ότι αυτό το άτομο εμφανίζεται συνέχεια στον ύπνο σου μπορεί να υποδηλώνει ότι είναι ένας σημαντικός άνθρωπος στη ζωή σου.

Μπορεί να είναι από τον φιλικό ή οικογενειακό κύκλο σου, ή μια προσωπική σου σχέση. Το σίγουρο είναι ότι το να ονειρεύεσαι ξανά το ίδιο άτομο υποδηλώνει ότι έχεις μαζί του μια βαθύτερη σχέση.

Αυτή η σχέση μπορεί να είναι μην έχει ακόμη επιτευχθεί. Ή ίσως είναι κάτι που χάθηκε και θα ήθελες να ξαναβρεθεί.

#2 Αποτελούν μέρος της διαδρομής σου

Όλοι όσοι περνάνε από τη ζωή μας είναι κατά κάποιο τρόπο δάσκαλοι μας. Αφήνουν το στίγμα τους με θετικό ή αρνητικό τρόπο. Εάν κάποιος εμφανίζεται συχνά στα όνειρά σου, είναι πιθανό να είναι μέρος του δικού σου ταξιδιού. Μπορεί να ήταν μια περίοδος που ήσουν πολύ ευτυχισμένη μαζί του ή κομμάτι μιας ανώμαλης διαδρομής που άλλωστε είναι και αυτές που φέρνουν τις μεγαλύτερες αφυπνίσεις.

Στο μυαλό μας, τα όνειρά δεν αντιπροσωπεύουν συναισθήματα απαραίτητα. Μπορεί να είναι μια υπενθύμιση της καθοδήγησης για εκείνη τη στιγμή στη ζωή μας, όταν σημαντικές αλήθειες ήρθαν στο φως.

#3 Υπάρχει καρμικό χρέος μεταξύ σας

Μήπως με αυτόν τον άνθρωπο αφήσατε κάτι στη μέση; Μήπως σε πλήγωσε βαθιά; Ή μήπως εσύ του έκανες κάτι κακό; Όποια και αν είναι η περίπτωση, μπορεί να υπάρχει καρμικό χρέος μεταξύ σας. Και μέχρι να πληρωθεί αυτό το χρέος, θα συνεχίσεις να τον βλέπεις στα όνειρά σου.

Μπορεί να αισθάνεσαι την ανάγκη να διορθώσεις τα πράγματα. Τώρα μπορεί να είναι η κατάλληλη στιγμή για να εξετάσεις εάν χρειάζεται να κάνεις κάποια ενέργεια για να επανορθώσεις.

#4 Είναι σύμβολο του εαυτού σου

Τι αντιπροσωπεύει αυτό το άτομο για εσένα; Με ποιον τρόπο συνδέεσαι μαζί του; Και με ποιους τρόπους θα ήθελες να συνδεθείς μαζί του; Θα μπορούσε αυτό το άτομο να είναι μια αναπαράσταση; Ναι είναι η απάντηση. Και ίσως μια αναπαράσταση του εαυτού σου.

Όνειρα

#5 Καταπιέζεις τα συναισθήματα σου γι’ αυτό το άτομο

Υπάρχουν πολλά από τα οποία προσπαθούμε να κρυφτούμε στη ζωή, αλλά τα πράγματα που θέλουμε να αποφύγουμε έχουν τη συνήθεια να μας βρίσκουν. Το υποσυνείδητο μυαλό που ελέγχει τα όνειρά μας μπορεί να προσπαθήσει να στείλει άμεσα μηνύματα στο συνειδητό μας μυαλό.

Έτσι, αν ονειρεύεσαι το ίδιο άτομο, μπορεί να σημαίνει ότι έχεις πολλά συναισθήματα για εκείνο ακόμα κι αν προσπαθείς να τα καταπιέσεις.

#6 Προβλέπεις το μέλλον

Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι πίστευαν ότι τα όνειρα ήταν προβλέψεις μελλοντικών γεγονότων. Αν αυτό ακούγεται τραβηγμένο, ίσως δεν είναι.Έρευνες διαπίστωσαν ωστόσο, ότι το 17,8% έως το 38% των ανθρώπων έχουν βιώσει τουλάχιστον ένα προγνωστικό όνειρο. Είτε αυτό το άτομο είναι γνωστό σου είτε είναι άγνωστο, μπορεί να το ονειρεύεσαι ως υπόδειξη του τι πρόκειται να ακολουθήσει.

#7 Σε προβληματίζει η σχέση μαζί του

Το να ονειρεύεσαι κάποιον επανειλημμένα θα μπορούσε να σημαίνει ότι νιώθεις αβεβαιότητα για τη σχέση σας. Μπορεί να έχει προηγηθεί κάποια σύγκρουση, να σε μπερδεύει ή να μην ξέρεις γενικά πως να χειριστείς τον ίδιο ή μια κατάσταση που σας αφορά.

Όποια και αν είναι η περίπτωση, μπορεί να χρειαστεί να λύσεις το πρόβλημα για να προχωρήσεις.

#8 Προσπαθείς να κατανοήσεις το παρελθόν σου

Μερικές φορές βρισκόμαστε να ξαναζούμε στιγμές από το παρελθόν μας. Επαναλαμβάνουμε τις αναμνήσεις ξανά και ξανά. Ξαναβλέπουμε παλιές πληγές. Μπορεί επίσης να επανεξετάζουμε κακές αποφάσεις που πήραμε στο παρελθόν. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι προσπαθείς να καταλάβεις γιατί έκανες ότι έκανες. Και γιατί επαναλαμβάνεις συνέχεια τα ίδια λάθη.

Ίσως κοιτάς πίσω για να δεις αν υπάρχει κάτι που έχασες. Ή αν υπήρχε κάτι που θα μπορούσες να είχες κάνει διαφορετικά.

Όνειρα

#9 Σου δείχνουν τις εσωτερικές μυστικές επιθυμίες σου

Δεν θέλουμε πάντα αυτό που νομίζουμε ότι θέλουμε. Και ενώ αυτό δεν είναι πάντα εμφανές σε εμάς, είναι μέσα μας. Επίσης με κάποιο τρόπο η ζωή προσπαθεί πάντα να μας ανοίξει τα μάτια σε συνειδητοποιήσεις που δεν έχουμε ακόμη κατανοήσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι όταν ονειρεύεσαι αυτό το συγκεκριμένο άτομο οι αληθινές επιθυμίες σου αποκαλύπτονται. Αλλά σκάψε κάτω από την επιφάνεια και μπορεί να ανακαλύψεις μερικές μυστικές επιθυμίες.

Για παράδειγμα, το να ονειρεύεσαι ότι είσαι ερωτευμένη με κάποιον μπορεί να αντιπροσωπεύει την επιθυμία να καλλιεργήσεις συναισθήματα αγάπης (αλλά όχι απαραίτητα για αυτό το συγκεκριμένο άτομο).

Αν ονειρεύεσαι το αφεντικό σου μπορεί να υποδηλώνει ότι είσαι έτοιμη να προχωρήσεις στην καριέρα σου.

#10 Σου λείπει αυτό το άτομο ή αυτό που αντιπροσωπεύει

Κάθε φορά που μοιραζόμαστε έναν δεσμό με κάποιον, είναι κατανοητό ότι μας λείπει όταν φύγει από τη ζωή μας. Θα έχεις ακούσει αυτό που λένε, «οι άνθρωποι μπαίνουν στη ζωή μας για έναν λόγο, μια εποχή ή μια ζωή». Και από τη στιγμή που φεύγουν είναι φυσιολογικό να θρηνήσουμε την απώλειά τους. Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι τα άτομα με τα οποία μοιραζόμαστε εμπειρίες, όσο σύντομες κι αν είναι, βοηθούν στο να σχηματίσουμε ένα μέρος αυτού που είμαστε.

Δεν είναι πάντα το άτομο που μας λείπει που εμφανίζεται επανειλημμένα στο όνειρό μας, αλλά περισσότερο αυτό που μας αντιπροσωπεύει.

Cover Photo by Kinga Howard on Unsplash

Διάβασε επίσης:

Όνειρα που επαναλαμβάνονται: Τι προσπαθεί να σου πει ο εγκέφαλός σου;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet